Hogyan tartjátok a lovatokat/lovaitokat?
veletlenul elkuldtem
Telen karamban vannak, es be tudnak allni a bealloba, mindig vastagon be is szalmazok, hogy ne a csupasz foldon aludjanak. Telen aegyebkent szenaznak.
2 lovamat itthon tartom. Érdekes történetük van, csak az egyiket használom, a másik egy "leselejtezett" társló (nincs időm 2 lovat lovagolni, ezért egy ilyent választottam, hogy ne kerüljön vágóba). Tavasz közepétől ősz közepéig, vagy amíg meg nem jön a rossz idő, kinn vannak közel 4 ha legelőn, beállóval, napi szinten behozva, ápolva, a használható lovagolva is. Hobbi lovas vagyok, csak a magam kedvéért csinálom, terepekre járunk mindenfelé. Legelőn beállójuk van, egy 9x5-ös fa építmény, 3,5 oldalról zárt, 4 m-es nyitott ajtóval. A beálló beton alapot kapott, ami a föld szintje fölött van 5 cm-rel, hogy ne folyjon be a víz. Alul forgács alom, arra bőséges szalma. Itt bent van nekik széna is, és van két etető, amibe abrakot kapnak (annyi időre kikötöm őket). Ha kijön a rossz idő, akkor van egy angol boxos mini istálló, 3 boxszal. Nap közben télen is kinn vannak, csak éjszakára viszem őket be. Én amúgy legeltetéspárti vagyok, az a lónak a legtermészetesebb, amennyit csak lehet, kiviszem őket.
Azért tartom itthon őket, mert nincs más lehetőségem. Eleinte a "használható" lovam bértartásban volt, de a lovardában történt egy tulajdonosváltás, az új tulaj meg egy pénzhajhász dög volt, semmit nem látott a lovakban, csak a pénzt, pénzt és pénzt. Nem kaptak normálisan enni, agyon voltak hajszolva, az utolsó csepp pedig az volt, mikor egyszer beteg voltam, de ki akartam menni meglátogatni, akkor tanítványok lovagoltak rajta. Szüleimmel úgy döntöttük, hogy elhozzuk. Más lovarda nincs itt a közelben, 30-35 km utazgatás oda meg vissza nem fért bele suli mellett, így maradt ez a lehetőség. Azért ha lehetne, inkább elvinném lovardába, bértartásba ménesbe őket, az lenne az igazi, de ez nem opció sajnos.
Bértartásban.
Bokszos tartásban, ami azt jelenti, hogy nappal egy nagy füves karámban van (amit már őszre teljesen lelegelt), este pedig bokszba van zárva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!