Legelőn tartott lovatokat minden nap lemozgatjátok? Van "pihenőnapja"? Mennyit mozgatjátok egy nap?
Ez sok mindentől függ. Kortól, egészségi állapottól, a "használat" céljától, stb.
Nyilván egy 25 éves vak lovat már nem fogsz nyaggatni. :)
De, hogy saját példát hozzak. Most csak egy 4 éves csődör lovam van. Ezt az idényt kihagytam/tuk, de folyamatosan készülünk a jövő évi versenyekre (elsősorban cutting, reining). Általában a hétfő fix pihenőnap, azonkívül ha csak nem jön valami közbe kb. 3 órát dolgozunk. Plusz délutánonként a terepek (lazítás és változatosság végett) 1-2 óra, de ez nem minden nap.
Tehát ez nagyon változó.
az én ridegben tartott hobbi lovam heti 3-4 napot dolgozik, nagy ritkán 5-öt, a többi "pihenőnap".
a "dolgozás" pedig 1-2 órás terep többnyire, néha pálya munka az úgy 40, max 50 perc, kb 2 hetente egy nagyobb terep, ami pihenővel együtt 4-5 óra.
amikor 2 lovam volt még ennyit se mentek, igyekeztem a heti 3 lovaglást tartani / ló, de nem mindig jött össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!