Vannak itt olyanok akik otthon tarnak lovakat?
Írtam én olyat, hogy belepusztulnak, ha napi kétszer isznak? Az a probléma csupán drágaság, hogy saját magadat zártad ki a használható véleményosztók közül a fentebbi arrogáns megnyilvánulásoddal, és a mostani dühös fröcsögés sem különb az előbbinél - ahol ráadásul szövegértést pocskondiázol, mégis olyat állítasz, ami hibás szövegértésre utal. Ez igazán szánni való.
Arról már nem is beszélve, hogy a teljesen vadon élő, és a háziasított, munkába fogott lovak szükségletei eltérőek. Innentől kezdve a vita is meddő, hisz egy teljesen más dolgot próbálsz bizonygatni egy házi lovakról szóló kérdés alatt.
Tudod nem nagyot mondani kell, s nem az olvasott irodalommal villongni, majd teljesen tudatlanul személyeskedésbe bonyolódni, hanem gondolkozni.
További szépeket! :)
Dühösen fröcsögve? Nos rendben, de úgy gondolom nem én voltam aki a "meddő" vitát elindította, de én fejezem be. Tudod mit? Igazad van! Nem vagyok kompetens, a legkevésbé sem értek a lovakhoz, (amennyit mégis az túlnyomórészt szakirodalomból van) az emberekhez még kevésbé.
Ezért tisztelettel elnézést kérek, bocsánat!
De vitán kívül egyáltalán nem vagyok dühös, az ilyen amazonokon inkább jót derülök.
Még egyszer bocsánat, és további szép napot!
azért hülyeség a vadlovakat felhozni példának, mert az ő területük "végtelen" és jobbára zöldet esznek korlátlanul. míg az otthon tartott lovak területe véges és ahogy más is írta, ritkán tudnak legelni. ráadásul pont a legelőn tartott lovakat szokás kádból, hordóból korlátlanul vízzel ellátni és az állásban szénán tartott lovakat szokták napi 2x itatni vödörből. márpedig egész napos állás és széna ropogtatás mellett nyilván más a folyadékszükséglet, mint egész napos legelészés mellett.
de hogy a témához is hozzászóljak:
azzal értek egyet, aki azt írta, hogy nem attól fog valaki érteni a lótartáshoz, hogy otthon tartja, egyszerűen a lótulajdonosok között vannak tapasztalt, hozzáértő, józan gondolkodásúak és vannak, akik túl korán vágnak bele, nem hallgatnak másokra, új dolgokat próbálnak ki, stb. azok között is, akik otthon tartják és azok között is, akik bértartásban. csak legalább bértartásban van, aki esetleg rájuk szól, vagy akiktől tudnak segítséget kérni.
az otthon tartással ilyen szempontból az a "baj", hogy az ember elszigetelődik, van 3 lova, azokat látja, azokat látja el, de sokkal kisebb skálán találkozik betegségekkel, táplálkozási mizériákkal, viselkedési problémákkal, mint aki bértartásban van, mert a saját lova mellett ő látja, hogy hogyan tartják a csikót, a 24 évest, a hidegvérűt és a kehest is.
egyébként a kérdező borzasztóan kirekesztő és nagyon sarkítva ír mindent. a bértartás nem azt jelenti, hogy saját trágyájában áll a ló az ammóniás boxban, míg otthon 30 hektáron szaladgálhat.
én pl pont azért nem tartom otthon, mert nem tudnék olyan körülményeket és olyan lótársaságot biztosítani itthon, mint ami bértartásban van. és bár könnyebb egyénre szabottan takarmányozni otthon, de igen kevesen engedhetik meg maguknak, hogy 20 lovat tartsanak, hogy mind jól érezze magát, ménesi körülmények között.
a válaszaidat pedig nem tudjuk, nem tudjuk miket írtál és miért pontoztak le, de botor dolog volna azt gondolni, hogy attól, hogy valakinek otthon van a lova jobban ért hozzá.
ja igen és nekem pl született csikóm bértartásban, sajnos lemaradtam a szülésről, de ugyanúgy lemaradtam volna akkor is, ha otthon van a ló, mert éjjel 1kor még nem volt semmi, reggel 6kor már ott állt a csikó.
konkrét sztorikat meg felesleges felhozni, én is tudok mesélni rengeteg (IGAZ!) történetet otthon tartott lovakról és hozzá nem értő gazdáikról, akik megnyomorítják lovuk életét. és nincs, aki szóljon, hogy nem így kéne...
valószínűleg azért pontoznak le, mert olyan vagy, amilyen. nem mi vagyunk kötekedők, hanem te. most is kijelented, hogy te mekkora suttogó vagy, mert nem hívsz állatorvost a sérült lóhoz, hanem megoldod te, bezzeg mi semmit nem tudunk felmutatni, amikor fogalmad sincs kik írják ezeket a válaszokat.
a helyesírásod még ha telefonról is pötyögsz rémes, egy-egy 6-8 soros írásodban biztosan van pár értelmetlen alany, vagy állítmány nélküli mondat és csak az a jó, amit te írsz.
erről szól a kérdésed is és később is erről írsz. holott ha itt felmerül egy kérdés, pl. "mitől hullhat a szőre egy foltban", "ti hogy kezelitek a csüdsömört", "milyen zablát használjak", stb. ott az emberek a saját tapasztalataikat írják le, hogy ők mit tennének a kérdező helyében, vagy hogy velük hogy alakult, amikor a saját lovuknál merült fel hasonló dolog.
ha szerinted mindenki kontár rajtad kívül és csak te tudsz mindent jól, még az állatorvosnál is jobban, akkor szerintem csinálj egy lovas weboldalt, ahol majd csak te válaszolsz az olvasók kérdéseire!
En tudtam ertelmezni a kerdezo kommentjet,o azt irta,hogy az allatorvos felt a lotol(gondolom kiment es latta,hogy vad,fel),ezert a kerdezo volt kenytelen ellatni. Ezeket a megoldando helyzeteket ismerem sajnos,nem egyszeru. Egyszerubb a bertartas,kevesbe megterhelo es faraszto. Es vannak bertartok kozott igen tiszteletremelto allatbaratok es hozzaerto tulajdonosok es tanyan elo soklovas,de hozza nem erto allatkinzok. Nem az a merce,hogy ki hol tartja,ki hol TUDJA tartani a lovat.
A napi 2 ivashoz csak egy gondolat,hogy ha tenyleg ennyi igenye van egy lonak,akkor az enyeim miert jarnak ra a vizre meg legeles kozben is? A kerdes koltoi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!