Vannak ilyen gyakorlatok?
Azt szeretném kérdezni, hogy vannak-e olyan tornagyakorlatok, amitől jobban tudok lovagolni. Heti egyszer jutok ki a lovardába és szeretnék jobban lovagolni. (Már szabadon megyek, vágtázok is egy ideje.) Az oktatóm régebben azt javasolta, hogy a lécsőn állva lógassam a sarkam.
Főbb hibáim: nem nyomom eléggé le a sarkam; nem tartom hátul a lábam; nem fordítom befele a lábfejem.
Igazából olyan üléshibád van, amit jobb lenne futószáron korrigálni,még mielőtt rögzül, mert utána sokkal nehezebb lesz. Engem is levettek anno futószárról, mert már ott maradok a lovon, jó az úgy, és csak évek múltán utott valakinek eszébe (lovarda váltás), hogy ez katasztrófa. Aztán azóta se dicsekszem vele, milyen csúcsszuper, kikezdhetetlen az ülésem. Ok, maguk a hibák eltűntek, csak ha nagyon fáradt vagyok, akkor jelentkezik egy-kettő még mindig (!), de szóval én, ha tehetném, megverném, aki akkor nem tartott futószáron, és erőltette, hogy márpedig tessék ezt, azt így, vagy úgy csinálni.
Tornagyakorlatokhoz: Végezz sok nyújtást (állva és ülve is akár) és lazítást, az mindig jól jön. E mellett vállkörzés, ilyesmi, nagyon sokaknál látom, hogy beejtik előre a vállukat, pedig azt hátul, kihúzva kéne, hogy legyen, csak arra alahogy nem divat figyelni.
A lépcsős dolog jó, akárcsak az, ha konkrétan lépcsőzöl, fel-le. Rengeteget erősít a lábadon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!