Ló tényleg csak verve jo?
Kiakadtam ezen. van egy ismösöm aki ezt nmondja és csinálja is hiszen láttam a szemem elött. ugy pofán rugta a szegény lovat amiért nem akrt kijönni az istálobol...aztan meg csodálkozott hogy állandoan meg akarja rugni amint meglátja. másik amit még láttam hogy egy almával ugy fejbecspata a lovat hogy azt hittem mentem lehidalok.
akinek vannak lovai gondolom nem igy bánnak vele igaz?
nem hinném hogy a lovat verni ütni kellene ahhoz hogy azt csinálja amit a gazda mond. nem hülye a lo
Vannak esetek, amikor oda kell csapni. De ez jellemzően ritka, viszont olyankor elkerülhetetlen.
VISZONT a pofánrúgás nem tartozik ebbe a kategóriába, főleg nem azért, mert az állat nem akar kijönni alahonnan. Hát ha engem ver valaki, én se szívesen mennék utána.
Feljelenteni fel lehet, sajnos (tapasztalat) addig nem lesz semmi érdembeli eredménye, amíg az állaton nincsen látható nyoma a méltatlan bánásmódnak, mert addig elég a gazdájának azt mondania, hogy ő semmit se csinált, valaki biztosan be akarja feketíteni őt - ha amúgy jól tartja az állatot, ebben az esetben nyugodt szívvel fog hazamennia rendőrség. =(
Ismerem ezt a helyzetet, kisvárosban lakom, itt is sok helyen ez a módi sajnos. Nálunk 4-5 pálinka után már mindenki lovasnak képzeli magát. Én is nap mint nap látom, hogy a kisebbségi úriember olyan igazán istenesen veri a lovát az utcán a semmiért. De az igazság az, hogy nem tudsz mit tenni ellene. Hiába jelented föl, semmit nem csinálnak, mert ők olyan "elfoglalt emberek". Persze azért én is odaszólok, ha ilyet látok, inkább engem verjen, mint a lovat. De általában csak annyit kapok, hogy "kussoljá' nem a te dolgod."
Nekem is szóltak már be párszor pont a dolog ellenkezője miatt a nagy hozzáértők. A lovam hisztizett kicsit, a paraszt bácsi meg odaszólt, hogy miért nem verem meg jó alaposan és akkor nem csinálja többet. Határozottan rászóltam a lóra, egyből abbahagyta a hisztit és dolgozott tovább. A bácsinak meg majd kiesett a szeme, hogy ezt így is lehet. Jó, azért vannak esetek amikor muszáj egy-egy pofont kiosztani a lónak, de a pofán rúgás nagyon nem ide tartozik. De ez van, rohadjon meg az ilyen ember ott ahol van, majd egyszer jól szájba rúgja a ló. Sajnos ilyen esetben tehetetlen vagy. Ha meg mégis elveszik tőle a lovat azt biztos nem hagyja annyiban. Az ilyen embernek alapjáraton baj van a fejében, ha a lóval így bánik, az ember elleni erőszak se áll tőle messze. Nagyon megszívnád ha neked menne.
sajnos egy háznál van póni
megvan a véleményem sajnos
de ami szánalmas több loval bánik igy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!