Hogyan tudnám kontrolálni?
A kapicánnal a ló orrát kontrollálod, míg a kötőfékkel erre kb. semmi esélyed sincsen.
Ha maga a kézváltás a probléma, akkor csináld úgy, mint ahogy a futószárazást elkezded. Vezsd magad mellett a lovat, pihenjetek egy kicsit, majd lassan lépesd ki körre és dicsérd meg. Jó lenne tudni, hogy mit csinálsz, mert így csak tippelni lehet...
De miért sétálgatsz mellette? Most futószárazod, vagy vezeted? A kapicán amúgy mindenképp segíteni fog, hidd el.
Azt én sem mondtam, hogy seggelje el, és jónapot, mindenképp látni kell, egyrészt, másrészt nem mnidegy, hogy mi az, amiért a ló kap - az sosem emgoldás, hogy mindenért elseggeljük. Következetesség, nyilván. Én csak azt mondtam, hogy ha dominanciaprobléma van, arra általában az egyetlen megoldás, egy idejében kiosztott pofon, és ez sajna így is van.
A problémára: legyen nálad ostor, kapicán meg a ló fején. Az orrhátára kifejtett hatás miatt nagyobb kontrollt tudsz rá gyakorolni, a kötőfék leginkább semmilyen hatást sem biztosít, a kantárral, zablával meg már futószáron megkeményíted a száját, ha ugrál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!