Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogy tudnam "kiengeztellni"?

Hogy tudnam "kiengeztellni"?

Figyelt kérdés

Van egy lovam a lovardaban,marmint amin csak en lovagolok.Mar 2hete nem voltam es elegge nyugtalan vol amikor vezettem be a boxba.Hogy tudnam kiengeztellni?

Koszi a valaszokat:-)

2014. aug. 15. 09:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Kiengesztelni szerintem nem kell, adj neki valami csemegét, simogasd, beszélj hozzá, és foglalkozz vele a lehető legtöbbet.
2014. aug. 15. 11:50
 2/11 A kérdező kommentje:
Simogattam meg szeretgettem de felesleges mert csak 2 hetente járhatok lovagolni :(Szerintetek ez nagyon gáz?
2014. aug. 15. 13:28
 3/11 anonim ***** válasza:
Csak kethetente dolgozik a lo?? Amugy nem kell kiengesztelni, max simogasd es szeretgesd meg. Nem hiszem hogy megsertodott volna azert, mert ket hete nem voltal kint.
2014. aug. 15. 17:18
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem más is lovagolhat rajta(tudom hogy azt írtam hogy csak én lovagolok rajta),másik is lovagolhatnak.De velem csak 2 hetente találkozik.Nem is úgy értettem hogy megsértődött:DHanem hogy keveset van velem és idegen vagyok számára.
2014. aug. 15. 18:19
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem haragtartó állatok, az emberi tulajdonság. Persze van, amit nem felejt el, pl. a durva bánásmódot, brutalitást. De ők nem tartják azt számon, hogy hű már két hete nem láttam, akkor felhúzom az orrom :. Igazából nem is kiengesztelni akarod, hanem barátkozni vele: szeretgesd, bánj vele tisztelettel, szeretettel, ápold le, vigyél neki finomságokat, vidd ki csak úgy legelni kötőfékkel (ha van rá lehetőség persze), ilyesmik.
2014. aug. 15. 19:29
 6/11 A kérdező kommentje:
Szeretnem lemosni de nem en lovagolok rajta utoljara.De pl.tegnap en voktam az utolso igy en vezettem be.De nem kellett lemosni.amikor megyek lovagolni mar fel van nyergelve meg minden.Koszi a valaszokat.
2014. aug. 15. 20:36
 7/11 anonim ***** válasza:
Csak úgy finomságokat ne tömj belé, mert azzal azt üzened neki, hogy ő a vezér, te lemondasz a saját kajádról is, vigye csak. A ló a természetben soha nem küzd meg a táplálékáért, ezért az ilyen típusú jutalmazás nem természetes a számára. Egy idő után elkezd csipkdni, a végén akár egyenesen harapni is, ahogy elkezdi követelni a kaját, amiről úgy véli, hogy ez neki voltaképpen alanyi jogon jár, mert ezt szokta meg...
2014. aug. 16. 16:37
 8/11 KGabi0000 ***** válasza:
Nem tudod kiengesztelni és nincs is szüksége rá.Ő meg sem ismer Téged,gondolj bele mennyi ember lovagolhat rajta és azok közül Te csak az egyik vagy,akit csak kéthetente lát.Ezzel nem bántani akarlak,Velem is ez a helyzet,de én elfogadom,hogy nem ismer meg a ló,akin hetente lovagolok,ez van.Ő iskolaló,elfogadta ezt,hogy mindig más-más ember lovagolja.A nyugtalanság pedig akármitől lehet,amin én lovagolok az is mindig nyugtalan,de nem miattam.
2014. aug. 16. 19:31
 9/11 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat.Kaptam egy sajat lovat:-)
2014. aug. 21. 22:24
 10/11 anonim ***** válasza:
Mese habbal, de azért gratulálunk hozzá...
2014. aug. 22. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!