Hogy vegyem rá a szüleimegy saját lóra?
Gondolom nem azért nincs lovad, mert utálnak a szüleid és ki akarnak veled tolni. Nem is azért, mert nem bírnál el a felelősséggel.
De abból ítélve, hogy még 1-2 lovas cuccot is drágának titulálsz, nem vet fel titeket a pénz olyan szinten, egy ló tartása pedig havonta is nagyon komoly összeg, nem beszélve az esetleges hirtelen orvosi és egyéb költségekről.
Ezen a tényezőn pedig nem változtat a szépen nézés, lakás kitakarítása, a könyörgés, stb. A pénz nem fán terem, 13 évesen már felfoghatod.
Törekedj arra, hogy jó munkád legyen a jövőben, sok pénzed legyen és akkor egy nap lehet saját lovad talán.
Add nekik oda az árát, meg minden hónapban az eltartási költségét.
Ne haragudj, de milyen típusú válaszokat vársz? 13 évesen a kérdésed alapján egyáltalán nem vagy tisztában azzal, hogy egy ló mennyibe kerül, meg mennyibe kerül azt tartani. Ha kapnál is zsebpénzt és lemondanál róla, az se lenne még a fele se annak, amennyit a bértartásra kéne szánni. Viccelsz?
Kérdező, egy ló kicseszett drága ajándék ám. A megvétele több százezer, havi szinten 40-50 ezer a tartás, és ha valami baja van, akkor abban a szent pillanatban akár több százezret kellhet csengetni az állatorvosnak.
Ez eszméletlenül sok pénz. Több millió forint megy rá 1-2 év alatt is, és ez nem volt túlzás. Ha a szüleid ezt nem vállalják be (márpedig abból ítélve, hogy a zsebpénzt és a lovas cuccokat se vigyázatlanul szórják neked), akkor nem lesz lovad.
Tanulj jól, legyen jó szakmád, vegyél magadnak lovat, jópáran megcsinálták, nem lehetetlen!
De akkor, ha tudod hogy milyen drága, akkor egyszerűen nem értem, hogy mit nem értesz?
Magyarország 99,95%-a nem engedheti meg magának, hogy legyen lova. Én 10 körül voltam, amikor már megértettem ezt. Még lovagolni se járhattam, mert a mi mércénkhez képest az is nagyon drága volt. Most vagyok 28, és megküzdöttem érte, de hamarosan lesz saját lovam. Nem maradsz le semmiről (sőt. Így talán lesz időd normálisan tanulni az egyetemen, jó szakmát szerezni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!