Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ha a ló eszi a saját ürülékét,...

Ha a ló eszi a saját ürülékét, az mit jelent?

Figyelt kérdés
2014. júl. 30. 19:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem emészti meg rendesen a kaját és egybe kijön belőle és azt eszi meg. Nézdd át az ürülékét, lehet benne zab vagy kukorica szem. Ha ilyet találsz akkor próbáld darálva adni neki és egy féreghajtás sem ártana neki.
2014. júl. 30. 19:59
 2/7 A kérdező kommentje:
2 hónapja volt féreghajtózva és most csak szénát kap
2014. júl. 30. 20:00
 3/7 anonim ***** válasza:

Én hallottam olyat, hogy a B valamennyi vitamint első emésztésre nem tudja "felszívni" a szervezete, így előfordulhat, hogy szemezget a saját ürülékéből. A nyulakat mondta hasonlatnak az illető, mert ezt náluk is meg lehet figyelni.

De itt is ír róla, bár ez minden állatot beleveszi. De szerintem csak erről van szó :)

[link]

2014. júl. 30. 21:40
 4/7 anonim ***** válasza:

vitamin hiány.

nyalósó van előttük?

én láttam ilyet ismerősnél, amit berakták a nyalósót abba hagyták a saját kakijuk evését.

esetleg takarmánymész, de ezt már félve írom le.

2014. júl. 30. 22:43
 5/7 anonim ***** válasza:

A bélbaktériumok miatt nem lehet? A csikó is azért eszi és én ezért gondolnék rá. Valami miatt sérültek, pl. stressz miatt is lehet szerintem. Nálunk is most elkezdte az egyik ló enni a másikét.

Ha egybe jön ki a kaja az nincs összefüggésben a férgességgel. Az csak is a fog problémája miatt lehet. Nem tudja megrágni rendesen. (esetleg nagyon mohón eszik) Zabot nem fontos megroppantani, de a kukoricát már érdemes. darálás nem jó.

2014. júl. 31. 09:06
 6/7 anonim ***** válasza:
Ez sok esetben egy rossz szokás is lehet. Unalmában is van, hogy rákezd némelyik. Főleg egyedül lévő lovaknál láttam ilyet és minden esetben jó egészségi állapotnak örvendtek. Viszont egyedül voltak és nem nagyon foglalkoztak velük. A doki is az unalommal magyarázta.
2014. júl. 31. 17:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Nyalósó legyen előtte, és valamilyen vitamin kiegészítőt is adhatsz neki.

Féreghajtózást pedig ismételni kell, ha durván férges volt.

Egyébként lehet az unalom jele is - legyen rendesen lemozgatva, nem is fizikailag, de fejben fáraszd el minden nap.

2014. aug. 5. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!