Milyenek az első lovas órák?
Szeretnék megtanulni lovagolni. Ki is néztem Egerben egy lovastanyát. Az árak is elfogathatóak.
Több kérdésem is lenne. Hogy nekem nem kell vinnem nyerget és hasonlókat ilyeneket adnak egy ilyen helyen? És az az adott óra bérét kell kifizetni semmi mást (bérletidíj stb.. Minden helyen így van?
És kinek mi a tapasztalata az első lovas órákról? Nehéz? Már az első órán (fél óránként kell fizetni) ráültetnek a lóra? Vagy előtte még szóban tanítanak?
Várom az élmény beszámolókat! :)
Hogy ültetnék már fel ha nem tud lovagolni. -.- uristen.
Ha meg felültetik akkor olyan hely is és ugy is tanul.meg lovagolni. Amugy én nem tanyát hanem lovasiskolát ajánlok. A lovasiskola erre van kiképezve de a tanya nem. Oda csak járnak lovagolni, olyanok akarnak lovagolni tanitani aki lehet maga se tud.
Először is ki kell választani a lovat számodra ősi magyar szokás szerint mivel lovas nemzet vagyunk ez egy beavatási szertartás előtte a lovakat 3 4 napig éheztetik
majd a testedre zsinegekell szalmát erősítenek és egy két répát (de a zsinegek is növényből vannak nehogy megsértsék a lovat) Majd bezárnak a karánba és "megverekedetek" úgymond ha sikerül betörnöd a pacit és rávenni hogy a kezedből egyet illetve lenyomni akkor ő lesz a te kiválasztottad és számára te leszel az igazi
de ez egy veszélyes dolog elsőre nem mindenkinek sikerül
aztán később te leszel a ló bizalmasa és egy kis külső segítséggel nagyon könnyű elsajátítani
(ne felejts el felvenni valami védőfelszerelést az első próbán bár ezt úgy is fogják javasolni
Nem azt mondom hogy leesik. De meg kell tanulnia a felszerszamozast a felszallast. Ezt megtanulni jobb helyen ahol rendessen megtanitanak 1 ora.
Kedves 66% valaszolo!
Te ittal vmit?
falun nőttem fel nálunk a szalmát és sokszor szénának hívják
engem így tanítottak meg lovagolni leírtam az én tapasztalataimat és egyszer kétszer rendesen meg is harapott a ló de utána a szoros kötelék ami kialakult az felülmúlt mindent
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!