Vélemények? Szemmértékre milyen magas akadályok lehetnek? Első ugrásai a csajnak. (videók)
http://www.youtube.com/watch?v=qDTJjCrHC1g
Szerintem ez nagyon rossz, szinte mindig rossz lábon üget, ugrás után túl hamar vissza esik a nyeregbe, szerintem a ló hátát is bántja. Sokszor túl kicsit könnyít, benne marad a nyeregben. De első ugrásoknak, nem rossz azt aláírom!
4 nappal utáni videója: http://www.youtube.com/watch?v=Ghpwi5FW5Jc A végén szerintem a ló hibázott mert messziről ugrott el, de a csaj már alakul.
Ti mit gondoltok erről a párosról? (A minőség az csapni való, nincs normális kamerájuk, vagy mi?:D)
Azt miből lehet látni hogy nincs előkészítve? "nincs kézben a ló" pontosan mit takar? nem uralja?
A 2. videó ennyire rossz lenne?xd nekem pedig az jobban tetszik. Mondjuk nekem még nincs ilyen jó szemem ezekhez, hogy pl. lássam hogy rossz az átmenet stb.
Azért is érdekelne.:) Köszi a válaszod!
Ugye minden egyes új feladatot fel kell vezetni a ló számára,hogy feltudjon rá készülni,tudja ,valami változni fog,új dolgot kell csinálnia. Pl mikor beakarjuk ugratni vágtába,annak megvannak a maga lépési sorrendjei,a feladat minősége,és a ló kényelmének az érdekében. Ugye eleve befele kéne állítani a ló fejét a sarkokban, beugratás előtt,le kéne ülni tanügetésbe ,kéne félfelvétel, (összeszedettséget növeli,figyelmezteti a lovat új feladatra) ,le kéne rövidíteni az ütemet,és abból beugratni. Ellenben a videón az látszik ,hogy bele van hajszolva a ló a vágtába,belegurul,az első lábain viszi a súlyt és nem a hátsó lábakkal tolja/löki el magát. (hátulja a motorja) .Ha az első lábakat terheli,könnyebben orra esik,megbotlik,nincsen egyensúlyban.
Az ,hogy nem fogja a kezét/nincs kézben,úgy értsd,hogy a ló szája és a keze között 0 kapcsolat van. Külső szárral kéne vezetni az íveken,fordítani,lezárni a vállát ha kell. Belső szárral csak az állítást kéne véghezvinni (ugye merre nézzen a ló,balra van beljebb a feje,akkor bal állításban van,jobbra,akkor pedig jobb állításban. Ha jól kézbe van a ló,akkor azt lehet érezni,hogy pár dekát tartasz a kezedben,érzed a ló száját finoman. Ha viszont nincs keretben,nem támaszkodik,csak kinyúlik,nem lehet kapcsolatot érezni a kezed és a zabla között. Magyarul: nincs kézben a ló,nem fordul a külső száron,rádől a belsőre stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!