Mitől korcsosult el a lovas társadalom?
Hát, ha a szólásbeli "szódást" is az egykori "lovas társadalomba" sorolod, akkor cseppet sem "korcsult" a "lovas társadalom". Komolyan; régen is voltak, akik verték a lovat, vagy nem tudom, hogy most mire gondolsz.
Ami a versenyeket illeti, itt sem világos, hogy mire célzol. Pl. western versenyeken (azért ezt írom, mert ezt ismerem) vannak nagyon jó lovasok is, nem bántják a lovat, doppingbotrányok nem is igazán vannak a western szakágban. De persze ismertem olyan "leányzót" is, aki apuci elkényeztetett kislánya, és nem minden évben, de minden félévben új lovat vett magának, mert az előző "túl hülye" volt. Ő nem is volt igazán jó lovas, türelmetlen volt, nem volt cseppet sem empatikus, és a lovait lényegében néha ő maga tette tönkre. Hát, mindenütt vannak ilyenek is.
nem arról beszélek hogy verik a lovat ilyen volt van és lesz is mert az emberek csak kis százaléka épelméjű.. úgy viselkednek egymással a lovasok hogy az szinte hihetetlen nekem is van lovam (ugyanaz az állat van nálam már 15 éve..) kiderült hogy kehes folyamatosan jár állatorvos kapja a megfelelő ellátást és köhögés csillapító gyógyszereket, dolgoztatva egyáltalán nincs viszont minden nap elviszem kézen sétálni egy órát esetleg kettőt hogy mégiscsak érjék ingerek.. erre megkaptam néhány lovastól hogy kolbászba való meg felesleges rá költeni csak egy állat.. de édesistenem 15évig mindig amikor csak akartam cipelte a s*ggem.. kiírtam ide egy kérdést (sheti etetéssel kapcsolatban) le lettem hurrogva hogy nem értek egyáltalán a lovakhoz adjam el inkább.. facebookon a lovasoknál semmi kapcsolat a lóval csak a pózolás és 'menőzés'
egyszerűen hányok a mai "lovasok" viselkedésétől.
Mára kb. Pénzed van = kitünő lovas vagy.
Évekig jártam edzőhöz , lett saját lovam itthon tartom mint jó hobbista. Mindent meg adok neki amit tudok , egsznap legelő , álltalában terepen mozgunk mivel nincs pálya lehetőség. Nem nézek le más lovasokat meg semmi ilyesmi . Van ismerősöm eléggé jól megy nekik egyből apu tanyát vett ahol tarthatják a lovaikat meg minden , a gyereknek rajtengedély meg saját pálya minden de egyébként a lovakhoz szerintem nem sokat ért... és a lovaglása se épp a legszebb de hát m1 ki hogy lovagol végülis. És ezen kivül pl még van jó pár ismim akik versenyeznek környék legjobb helyen tartják a lovaikat és tényleg fészen meg a nyalás meg minden hátukmögött meg ócsárolják egymást és lopkodnak is egymástól,lenézik a többi lovast akin nem 100ezres csizma van,aki kicsit gyengébb,a lovukat minden féle külső ingertől féltik stb.... Hát ilyenkor vagyok úgy vele hogy még jó hogy nem tartozom ilyen körökbe...Gondolom ők meg azt gondolják rólam hogy a hülye hobbista aki otthon szenved a lovával :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!