Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogy bírjam ki a lovas tábort...

Hogy bírjam ki a lovas tábort ha pont akkor jön meg a menstruációm?

Figyelt kérdés

hétfőn kezdődik a tábor, akkor pont a 4. mensis napom lesz, nekem akkor a legerősebb, aztán az 5. nappal már nincs probléma. szokott fájni a hasam, de az nem érdekel, a fájdalmat bírom. inkább az a baj, hogy nagyon erős a vérzésem, és félek hogy átázom. arra gondoltam hogy a lovaglónaci alá veszek egy másik, vékony nadrágot, így talán nem ázok át annyira. 14 éves vagyok, tampont nem használok, mert nem tudom feltenni. már próbáltam de egyszerűen annyira fájt, hogy inkáb nem próbálkozom vele egy ideig. always night betétet használok, az általában kibírja a lovaglást, de ugye most tábor lesz, ami napi két lovaglást jelent. (két lovaglás között nyilván cserélek betétet). hallottam egy olyan betétről, hogy always ultra night, azt ismeritek? jobb mint a sima night?

mint mondtam csak egy ilyen napról lenne szó, mert az 5. napon már valamennyire javul a helyzet, de ettől az egy naptól is félek. van valami ötletetek ezen kívül átázás ellen? 14/L

2014. júl. 5. 09:07
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha ellene vagy a tamponnak és félsz az átázás ellen javaslom a tena ladyt vagy más inkontinencia betétet. Nem csak azok szokták használni akik bepisilnek, hanem szülés után az anyukáknak is ezeket szokták javasolni. Szülés utáni napokban a menstruációs vérnek sokszorosa szokott távozni az anyukából, ezért nem lenne elegendő nekik a sima egészségügyi betét, max két percig. Ezért használják az inkontinencia betéteket ilyenkor. Ha szeretnéd teljesen bebiztosítani magad akkor ezt ajánlom. Mivel a tampont sem használod a méhnyakra helyezhető menstruációs kehely vagy csésze ötletét sem hiszem hogy elfogadnád.
2014. júl. 5. 09:41
 2/9 anonim ***** válasza:

A Tena betét jó ötlet. A menstruációs kehely szerintem még nagyon korai neki, ha a tampont se tudja/szereti használni, másrészt már kicsit késő is megtanulnia, pár nap múlva tábor. Én még egyszerűen azt javasolnám, kérdező, hogy közvetlenül lovaglás előtt betétcsere. A másik nadrág felvételét én nagyon soknak tartom ebben a nyárban, meg aztán a combod alatti része sokat nem ad a védelemhez ugye..., de egy másik bugyi rendben van, vagy egy női alsónadrág.

És legyen nálad még egy lovaglónadrág a biztonság kedvéért. De szerintem már a közvetlen lovaglás előtti csere is megteszi.

2014. júl. 5. 10:01
 3/9 anonim ***** válasza:
Meg esetleg fekete nadrág, ha mégis bekövetkezik a baj, legalább nem feltűnő és nem égsz be.
2014. júl. 5. 10:09
 4/9 anonim ***** válasza:
Lovaglás előtt betétet cserélsz, egy óra alatt nem fogsz átázni, ne aggódj. Két nadrág felesleges, az csak vékony réteg, azonnal átmegy rajta minden.
2014. júl. 5. 10:36
 5/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. amúgy sokszor előfordult már hogy melléfolyt, az always ultra night az nagyobb mint a sima night? (faluban lakunk és csak egy kisbolt van a közelben, ott még nem láttam ilyen inkontinencia betétet:( )
2014. júl. 5. 13:09
 6/9 anonim ***** válasza:

Inkontinencia betétet felénk csak gyógyszertárakban árulnak és néha a dm-ben is láttam már. De javarészt inkább gyógyszertári termék. Több méret is van belőle.

Az általad írt betét éjszakai változata annyiban különbözik a másiktól, hogy hosszabb. Tehát a szélességre ugyanolyan vékony mint ami mellett kifolyt neked.

2014. júl. 5. 13:20
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom mi a jó istent csinálsz te a ló hátán, de nekem lovagláshoz simán elég volt egy sima always ultra super betét, lovaglás előtt betettem, utána egyből cseréltem és kész, de még a normállal is egész jól elvoltam 1-2 órára (erős napokon is).

Most már tampont használok, sokkal jobb, mint a betét.

2014. júl. 5. 16:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Úgy tudom fiatal korban elég eltérőek lehetnek a menstruációs tünetek. Nekem semmi bajom nem volt, de a barátnőm többször összeesett ilyenkor a görcsöktől. Egy osztálytársam akkor mindíg hányt. Ha nem látom tesiórán az egyik lányt ahogy átázott, nem is hittem volna el hogy annyi vér ki tud folyni egy emberből. Mindenkinek más tünetei vannak. A hányós lánynak nem is hitt sokáig a tesitanár mert ő ilyet még sosem tapasztalt magán. Később rájött hogy nem kamuzik.
2014. júl. 5. 21:37
 9/9 A kérdező kommentje:

utolsó előtti: lehet hogy te nem ázol át, de képzeld el, hogy nekem erősebb a vérzésem!

amúgy azt hiszem talán nem lesz baj, tegnap is voltam lovagolni és azonkívül, hogy lett egy kis folt a világos nadrágomon, nagyobb "baj" nem történt. de a táborba fekete vagy sötét nadrágot viszek, az biztos :D

2014. júl. 6. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!