Miért teszik ezt a lovakkal?
Szörnyülködve látom , hogy elfajult a Military sportág van , hogy lehetetlen feladatot adnak a lónak amire a ló nincs felkészülve ! Vagy miért ugratnak akkorát egy óval ami tuti , hogy a lábának nem tesz jót !
Miért adnak olyan feladatokat a lónak amire ő nem tud felkészülni és akár bele is halhat azt mehet a vágóba !
https://www.youtube.com/watch?v=LqLfMG6B9NA
Az utolsó képkockát leszámítva, ahol a galoppon nyilvánvalóan vagy bedrogozott, vagy túlhajtott ló esett el, nincs igazatok.
Esések előfordulnak, a videók többségében nem a lónak, hanem max. a lovasnak lett baja (volt pár, akire pl. ráesett a ló). De egy csomó olyan videó volt, ahol kislányka nyolcvan centire rálovagolta a pacikáját és valamit elszúrtak.
A sokat szidott militarys felvételek között olyan is akadt, ahol a lovas leesett az összetetten, a ló meg önszorgalomból megugrotta a következő elemet is.
Egyébként elmondanám, hogy militaryra nem lehet odaverni egy lovat. Vagy benne van a lóban, hogy mindenen átmegy, vagy nincs, de az nem is kerül olyan szintre, hogy komolyabb akadályokat ugorjon.
Azt is elmondanám, hogy a sokat szidott military sportágból kiöregedett lovak általában még sok évig nagyon jó egészségnek örvendenek és kis lovasok új generációját készítik fel a majdani komolyabb versenyzésre.
Militaryban igenis a ló és lovasa egy csapat, a ló hatalmas érték a lovasa számára, ugyanis évek munkáját tette bele és közben jó eséllyel nagyon meg is szerette. Ezt a sportot nem lehet úgy csinálni, hogy felülök a lóra, körbeverem, tárgynak használom és majd nyerek. Egyszerűen nem megy. Ha a lovad nem akarja veled együtt, akkor nem fog menni. Együtt és csapatban kell dolgozni, teljesíteni.
Úgy látom, ennél a posztnál nagyon összeszaladtak az álszent "lovasok", bocsánat, kivétel biztosan van.
Ez a videó hatásvadász, de csak olyanokat tud meggyőzni, akiknek gőzük sincs a lovaglásról, a lovakról, a sportról. Egyetlen komoly, hozzáértő lovas sem botránkozna meg, lelassítva egyébként sok helyen kiválóan látszik, hol volt a hiba, miért történt a bukás.
Nézzetek egy kicsit a dolgok mögé, tanuljatok egy kicsit és meg fog változni a véleményetek.
Mielőtt megköveznétek: életemben több lovam volt már, versenyeztem is velük, egyetlen lovat sem adtam el soha, aki meghalt már, az boldog nyugdíjas évek után távozott az égi legelőkre. Figyelek rájuk, aggódom értük, ha bajuk van, virrasztok velük, igyekszem legjobb tudásom szerint lovagolni őket és mindig szem előtt tartom az érdekeiket. Ezzel a háttérrel írtam azt, amit írtam. Kicsit tágítsátok már az elméteket, nem kell addig vagdalkozni, amíg sz@rt se tudtok valamiről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!