Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért teszik ezt a lovakkal?

Miért teszik ezt a lovakkal?

Figyelt kérdés

Szörnyülködve látom , hogy elfajult a Military sportág van , hogy lehetetlen feladatot adnak a lónak amire a ló nincs felkészülve ! Vagy miért ugratnak akkorát egy óval ami tuti , hogy a lábának nem tesz jót !

Miért adnak olyan feladatokat a lónak amire ő nem tud felkészülni és akár bele is halhat azt mehet a vágóba !

https://www.youtube.com/watch?v=LqLfMG6B9NA

2014. jún. 25. 13:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Véleményem szerint a lóverseny bármilyen formája (ami élsport és az odavezető út is) mindenről szól, csak a lovakról és a lóval való munkáról nem. Nem vagyok szakértő, hobbiszinten lovagolgatok csak. De az én véleményem az, hogy még laikus szemmel is, megnézvén egy díjugró versenyt vagy military-t vagy galoppot/ügetőt/fogathajtást, hogy már rég nem arról szól, milyen is a csapatmunka a lóval. Ott van pl.: egy military pálya, ami ugye a terepkörülményeket hivatott utánozni.... kérdem én, milyen gyakran fordul elő a lóval, hogy terepen átugrik egy farönköt, aminek a túloldalán vagy fél méter szintkülönbséggel egy minitó várja? Amit természetesen a ló nem lát előre. Illetve a vizes patkó miatt hatalmasakat esnek. Meg ugorjanak át 190 centit. Szerintem 400+ kilót nem arra tervezett a természet, hogy közel 2 métert átugorjon. Lehetne ezeket a sportokat ésszel is csinálni, úgy, hogy a ló is megmaradjon, de hát a ló a legutolsó a sorban. A lovas meg karrierje kezdetén biztos szerette a lovakat és azért lett versenyző, csak felteszem közben valahogy megkeményedett. A videóban is azt láttam ,hogy egy-egy akadályon fennakadás után nem az volt az első, hogy ugrottak volna a lóhoz, hogy jaj mi van vele, hanem szitkozódtak, hogy kiestek a versenyből.... másik videóban olyan kislányt(!) is láttam, amikor az akadály előtt ellenszegült a lő, fejét lecsapta, a kislány átrepült a nyakán, elvitte az akadályt. Majd felállt, odasétált a lovához, aki ott állt és a pálcával egy hatalmasat húzott a vállára. A ló megijedt, elvágtázott, a kislány meg lesétált a pályáról, valaki más fogta meg a lovat...
2014. jún. 25. 19:02
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Kiegészítésként, hogy a díjlovaglásról is lehet horrorsztorikat hallani, hogy kényszerítik a lovat az embernek megfelelő pozícióba segédszárral, kemény zablával. Távlovaglásról nincs infóm, megmondom az őszintét.
2014. jún. 25. 19:04
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehet említeni egyes bérlovardákat,ahol szörnyű életük van a lovaknak.Van pl.olyan a Balatonnál,ahol tavasszal a vágólófelvásárlótól megveszik a még mozgásra képes lovakat.Szezon kezdetére feljavítják őket annyira,hogy elbotladozzanak a turisták alatt vagy fogatban.Gyötrik őket egész nyáron,majd ősszel vissza a vágóra.Így télen nem kell őket etetni és lovászt fizetni.Ha pl.az ügetőknek olyan rossz sorsuk van,miért versenyez sok közülük bőven tíz éves kor felett?Ma már szerencsére egyre több olyan versenylótulajdonos van,akik megkövetelik,hogy vigyázzanak a lovaikra.Sőt olyan is volt,aki arra kért meg,hogy két kiöregedett kancájának keressek jó helyet.Odaadta őket ingyen,azt mondta,neki nem kell az a pénz,amit a vágóhíd fizetne értük,ilyen áron inkább sose legyen pénze.Mindkét kanca jóval felül volt a húsz éven,semmire nem lehetett őket használni.Sikerült szuper helyet találnunk nekik.
2014. jún. 25. 20:37
 14/21 anonim ***** válasza:
Ezzel szemben meg lehet nézni a galopp drámáit. Ha csak kiragadunk egy híres esetet, Ruffian is miért törte a lábát szilánkosra? Vagy Overdose, akit addig nyüstöltek, amíg szinte használhatatlan nem lett. Mikor kijött a dok. film róla, megnéztem. Hogy mit is láttam? A film elején így volt haver mindenki, úgy volt haver mindenki, Overdose egy szuper ló, mindenki boldog. Mikor jött a savós gyulladás, akkor már szar volt a tréner, ja nem is, a munkalovas is, ja a tulaj is vagy épp a kovács és az volt a fő kérdés, hogy hol és mikor eddzék a lovat, illetve most mennyit esik a ló ára.... egymásra mutogattak, miért nem nyer a ló, miért sérült le a ló, vagyis egyszóval, miért nem keres pénzt a ló. Az, hogy a ló egy életre le is sántulhat, az másodlagos volt.
2014. jún. 25. 22:05
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó képkockát leszámítva, ahol a galoppon nyilvánvalóan vagy bedrogozott, vagy túlhajtott ló esett el, nincs igazatok.

Esések előfordulnak, a videók többségében nem a lónak, hanem max. a lovasnak lett baja (volt pár, akire pl. ráesett a ló). De egy csomó olyan videó volt, ahol kislányka nyolcvan centire rálovagolta a pacikáját és valamit elszúrtak.

A sokat szidott militarys felvételek között olyan is akadt, ahol a lovas leesett az összetetten, a ló meg önszorgalomból megugrotta a következő elemet is.

Egyébként elmondanám, hogy militaryra nem lehet odaverni egy lovat. Vagy benne van a lóban, hogy mindenen átmegy, vagy nincs, de az nem is kerül olyan szintre, hogy komolyabb akadályokat ugorjon.

Azt is elmondanám, hogy a sokat szidott military sportágból kiöregedett lovak általában még sok évig nagyon jó egészségnek örvendenek és kis lovasok új generációját készítik fel a majdani komolyabb versenyzésre.

Militaryban igenis a ló és lovasa egy csapat, a ló hatalmas érték a lovasa számára, ugyanis évek munkáját tette bele és közben jó eséllyel nagyon meg is szerette. Ezt a sportot nem lehet úgy csinálni, hogy felülök a lóra, körbeverem, tárgynak használom és majd nyerek. Egyszerűen nem megy. Ha a lovad nem akarja veled együtt, akkor nem fog menni. Együtt és csapatban kell dolgozni, teljesíteni.

Úgy látom, ennél a posztnál nagyon összeszaladtak az álszent "lovasok", bocsánat, kivétel biztosan van.

Ez a videó hatásvadász, de csak olyanokat tud meggyőzni, akiknek gőzük sincs a lovaglásról, a lovakról, a sportról. Egyetlen komoly, hozzáértő lovas sem botránkozna meg, lelassítva egyébként sok helyen kiválóan látszik, hol volt a hiba, miért történt a bukás.

Nézzetek egy kicsit a dolgok mögé, tanuljatok egy kicsit és meg fog változni a véleményetek.

Mielőtt megköveznétek: életemben több lovam volt már, versenyeztem is velük, egyetlen lovat sem adtam el soha, aki meghalt már, az boldog nyugdíjas évek után távozott az égi legelőkre. Figyelek rájuk, aggódom értük, ha bajuk van, virrasztok velük, igyekszem legjobb tudásom szerint lovagolni őket és mindig szem előtt tartom az érdekeiket. Ezzel a háttérrel írtam azt, amit írtam. Kicsit tágítsátok már az elméteket, nem kell addig vagdalkozni, amíg sz@rt se tudtok valamiről.

2014. jún. 26. 07:57
 16/21 anonim ***** válasza:
Overdose problémáit csak és kizárólag a tulajdonosa okozta.Így nem lehet menedzselni egy versenylovat.A ló egyébként most jól van és boldog a ménesben.A film utolsó kockáin nem egy bedrogozott,hanem egy törött lábú ló van.Sajnos előfordul,de ez nem a versenysport,hanem a pálya minőségének a hibája.Ha megfigyelitek,a fekvő lóhoz odatérdel egy pali,kezében valamivel.Szerintetek mi az?Egy fegyver.
2014. jún. 26. 08:57
 17/21 anonim ***** válasza:
Azért ebben van olyan is, ahol edzésnél van baleset, tehát azért ne gyűlöljünk mindenkit a videóban, biztos van köztetek is valaki aki borult már a lóval edzés közben, nem feltétlenül ugrásnál. De tetszik, hogy van amikor az ember leesik, de a ló meg megy tovább vígan.
2014. jún. 26. 15:40
 18/21 KGabi0000 ***** válasza:
100%
Szerintem Gabka77-nek teljesen igaza van,aki ért valamit a lovassportokhoz,az tudja,hogy ezek a balesetek akármikor megtörténhetnek,akár veled is,amikor egy akadályra lovagolsz.Félrelép a ló és máris megvan a baj.Ebben a videóban a balesetek nagy része azért történt meg mert a ló megcsúszott vagy nem készült fel az ugrásra.Ezek a lovak minden olyan akadályt meg tudnak ugrani,amik ezen a versenyen vannak,hiszen ha nem tudnának,akkor nem hozták volna ide őket.Szerinted ezeknek a lovaknak a gazdáik,azért küldték erre a versenyre a több milliós lovaikat,mert tudják,hogy nem tudnák megcsinálni?Ezek véletlen balesetek,amik apró hibákból történtek meg.A galopp verseny más világ,ott sajnos ma már olyan eszközöket használnak,amivel tönkreteszik a lovat.Overdose történetéről mi pedig csak nagyon keveset tudunk,amiket a hírek kimondtak,azok mögött sok minden van még.A díjugratásban pedig a rekorddöntés a cél,amikor valaki 2 m-es akadályt ugrik a lovával és valószínűleg nem ugrál minden nap edzéseken ekkora akadályokat.Az ugrólovak direkt erre a célra vannak kitenyésztve,tehát a lábuk jól bírja az ugrásokat.A lovak többsége nem ugrik ekkora akadályokat.Sok olyan lótulajdonos van,aki odafigyel a lovára és a galopplovak gazdáin kívül,szinte mind ilyen.Szóval látszik,hogy te nem nagyon értesz ehhez.
2014. jún. 26. 15:56
 19/21 A kérdező kommentje:
-.- de értek de azért a military nagyon el van fajulva ! A militayt a kotonák használták álitolag a lovaik terep edzésére ! De most mond már meg miért csak kevés olyan ló van aki esés nélkül bele esik a vízbe én pont learom , hogyha az ember meghal de én akkor sem bírom nézni ahogy a ló félelmében leesett és ez gen is az ember hibája ! És minek kell kitenyészteni úgrólovakat ? A természetben sem arra valók , hogy 2m ugorjanak én nem értek veled 1 -et ! -.- van 1 saját lovam , sokat tudok a lovakról a versenyzésról nem igazán diíugratásban 70.80 sm akadályokra megyek ami szerintem teljesen normális !
2014. jún. 26. 16:10
 20/21 anonim ***** válasza:
Én benne vagyok a lovis világban,pár évtizedet ledolgoztam versenyistállóban.Mint írtam,egyre több tulajdonos ügyel nagyon arra,mi van a lovával.Nem a nagy istállók,ahol több száz ló van,ott nem számít egy ló élete.
2014. jún. 26. 16:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!