Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogy tudom túltenni magam ezen?

Hogy tudom túltenni magam ezen?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A következő lenne a helyzet. 3 évvel ezelőtt elkezdtem járni egy lovardába. Az egyik lóra felestartást kezdtem el fizetni. A lóról annyit kell tudni, hogy annyira volt belovagolva, hogy a lovast eltűrte a hátán terepen.

Nagyon sok rossz szokása volt. Többször lerakott a hátától, nem kis sérüléseket okozva ezzel. Futószáron szembe fordult, tolatott, bakolt, mindentől félt és hasonló gondok voltak. Szépen lassan elkezdtek alakulgatni a dolgok. Már szinte tökéletesen ment. Egy nyáon a természetes lókiképzést is elkezdtem vele, ami még egy löketet adott a kapcsolatunknak. Elképesztő bizalom alakult ki köztünk. Mindent szóra csinált, szinte a gondolataimban olvasott. 9 éve lovagolok, de ilyet még egy lóval sem éreztem. Mikor rajta ültem nem érdekelt az ügyes bajos életem. Rá mindig volt időm. Szóba került, hogy megveszem. 2 hónap kellett ahhoz hogy meglegyen a pénz.

3 hónappal ezelőtt közölték velem, hogy eladják és már megvan az új tulaj. Abban a pillanatban mikor meghallottam sírógörcs jött rám, melyet 2 órán keresztül nem tudtam abbahagyni. 18 éves fejjel, kb. már 5 éve nem sírtam semmiért sem. De ez valahogy a lelkembe hatolt.Sajnos nem tudtam kinn lenni mikor elvitték, mert anyukám kórházba került és vele kellett lennem.

2 hónapig nem bírtam lókölzelbe menni, mert csak ha egy képet megláttam, már iszonyatosan éreztem magamat.

kb 1 hónapja rávettem magam hogy kimenjek lovagolni. Szörnyű érzés volt. A boxra még ki volt írva a neve, mégis tudtam hogy ő már soha nem fog benne állni. A legelőn minden ló kinn volt, mégis tudtam hogy ő sohasem fog már ott legelni. Hihetetlenül szörnyű, üres érzés fogott el. Ami azóta is rám tör, ha kinn vagyok, vagy akár csak egy képet meglátok.

Most lovagolok kinn egy lovat. Kicsit könnyebb, de még mindig a régi lovamat keresem benne. ÉS még mindig gyakran tör rám az érzés.. az a hiányérzet...

Segítsetek! Hogyan tudnám rajta túltenni magam? Szeretnék újra lovazni, de annyira nehéz. Volt valaki már ilyen helyzetben? Mennyi idő amíg túltette magát rajta?

2014. máj. 18. 16:16
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen értékű volt a ló,de ha hónapokba tellett volna összeszedni az árát miből fizettél volna egy teljes bértartást? Plusz a kovácsot,állatorvost,stb?

Nem lehet,hogy a tulaj attól félt,hogy a nyakán marad egy nem fizető bértartó a szeméyedben?

2014. máj. 20. 16:43
 22/22 A kérdező kommentje:

Csak úgy veszek lovat, ha van félrerakva min.200.000 ft. A ló 300.000-ért volt eladó. Nekem már csak 100.000 hiányzott, hogy biztosan meglegyen az összeg.

Nem maradt volna a ló lovardában, ismerősöm lova mellé került volna házhoz.

Az állatorvosi költségeket, körmölést eddig is én fizettem, továbbra sem okozott volna gondot. Ismerősöm meg havi 15.000-et kért volna a tartásért.

Mindent jól átgondoltam a lótartáshoz.

Így ez sem lehetett probléma.

2014. máj. 22. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!