Havi hány forint FIZETÉSBŐL tartjátok el a lovatokat? (mennyit kerestek amiből eltartjátok a lovat)
miért ne írnánk le? és ha valaki név nélkül leír valamit az se biztos, hogy igaz.
nekem már bő fél éve nincs munkám, még a tartalékaimat élem fel, de a legutóbbi munkahelyemen igen jól kerestem (kb 360 nettó) előtte azonban kevésbé jól 220 nettó és akkor 2 lovam volt a 220-ból. abból is ki lehet jönni. a barátnőm 140-et keres és neki is van lova, a férje jobban keres de ő is "csak" kb 250-et és 2 gyerekük van. ki lehet hozni, tény, hogy mellé nem utazgatnak, nincs menő kocsijuk és nem rákot vacsoráznak.
ez az egész lótartás könnyű matekkal kiszámítható. mennyi a szükségleted, mennyi pénzből élsz meg egy hónapban (hossz számítva, hogy ha félre is szeretnél tenni havonta valamennyit)? ennél az összegnél mennyivel keresel többet? aztán már csak az a kérdés, hogy milyen helyen szeretnéd tartani a lovad, akarsz-e edzőt, versenyezni, stb. én pl ridegben tartottam mindigis, így viszonylag "olcsón" megúsztam. azért nem árt, ha van némi tartalékod, anno mikor 2 lovam volt és 220-at kerestem mikor csődbe ment a cég ahol dolgoztam hamar el is kellett adnom az egyik lovat, mert nem sok tartalékom volt, 2 lóra hamar elfogyott volna.
Pont az előbb adtam egy a kérdésedhez passzoló kérdésre választ, ha érdekel, olvasd el...
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__lovak__5363992-havont..
Nem kerül sokba, ha megdolgozol érte...és természetesen a munkának meglesz a gyümölcse...ha talpraesett vagy, egy háromhavi bértartás árából megvan az éves eltartása...egy a lényeg, hogy először a kellékek legyenek meg (szerszámok, istálló), utána akár segélyből is fenntartható, rengeteg melóval, némi lemondással és gondolkodással!!! Ehhez az kell, hogy egészséges, talpraesett, és szorgalmas légy...én amikor havi 32200 Ft-ot kerestem 6 évvel ezelőtt, nem mertem volna megvenni az általam lovagolt lovat (de szorgosan gyűjtöttem rá a pénzt)...3 évvel ezelőtt új munkát találtam, ott 93 ezerből én is, és a többi állatkám is fenntartható lett, így lótulajdonossá váltam :-). Lassan elkészült az istállója és a kifutója is, és időközben szert tettem egy saját nyeregre...Nincs is jobb a világon, mint egy saját ló!
Én 89 netto-t keresek, párom 100-at kap kézhez.
Albérletben lakunk, bkv-zunk, van három macskánk, és egy paci.
Húzós, nincsenek új cuccok, nincs mozi, színház, bulizás, semmi ilyesmi. Minden pénzünk elviszi, mert csak bértartásban tudjuk egyelőre tartani. De ha hozol áldozatokat, megoldható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!