Ez jó nyereg lenne nekem? Tobbi lent.
Sziasztok!
15 éves lány vagyok, kicsi korom óta lovagolok és most van egy fríz lovam.Angol stílusban lovagolok,és itt lenne az ideje egy új nyereg vásárlásának a lovamnak.Mivel fríz ezért nem mindegy milyen nyereg.Most ráakadtam a Barefoot termékekre,és tudom hogy sokan nem szeretik és azt mondják hulyeség én ezt el is fogadom,én nem tudok ezen a téren vélemény modnani,mivel nem vagyok yneregszakérto.Mindenesetre megfogtak,mert az alapotlet nagyon tetszik.Ezért nézegetem a ynergek kozott,és találtam egyet.
EZT: [link]
Szerintetek jó lenne nekem?Én az árát egy kissé sokallom,mert magamnak veszem és hát elég húzós az ára.Mindamellett én nyereg nélkul lovagolok a Barefoot ride on pad-en,a nyereg csak akkor kéne ha kedvem támad nyeregben menni,vagy olyan túrára megyek ahová kotelezo a nyaereg.
Szerintetek megéri?Mert a technika sztem nagyon jó.
Mindenfajta véleményre kíváncsi vagyok,de én nagyon meg vagyok elégedve a patracukkal.
Koszonom.
Szia nyerhetett (amiben váz van) több száz éven át fejlesztették ki, sokáig tartott amíg a megfelelő nyerget vagy nyereg típust megalkottak.
A váz nélküli nyereg az pedig egy újabb divat. Semmitől sem jobb, mintha Szőrén ülnél rá.
Ha meg ennyire féltem a lovak, akkor miért ülöd Szőrén? Ez a nyereg (ha lehet annak nevezni) ugyanaz, mint a szőre. Csak jó reklámja van.
A másik senkit sem fog meghatni, hogy frízed van. Ha ezt megemlíted egy drágább nyerget sóznak rád. Az utolsó,a mit mondanék: a fríz nem különb a többi lótól. A vázas nyerhetett lónak találtak ki, és minden lónak jó nyereg kell. Még egy zugnak is.
Amúgy elég egyszer kiirni egy kérdést.
Ha meg nagyon szeretnél kő nyerget ajánlom a niezert, mert ennyi pénzért a lovadra és rád méretezett nyerget csinálnak, csak a méretek kellenek, amit ők is lemérnek. Itt értek: nyeregtipus, szín, már, a lovas feneke, a hasonló, kengyel... Tudtommal kanyart is készítenek, tehát bírsz egyet venni a nyereghez. A niezer megéri, de ez a váz nélküli?
Persze a döntés a tied, de ha a lónak akarsz jót, akkor Elfelejtetted a váz nélkülit.
*nyergeket(nyerhetett,-telefonról írok, kijavította)
*jó (-kő? Erre meg hogy javította ki?)
A patracnál jobb, van gerinccsatornája, két kápája, ráidomul a ló hátára, de azt nehezen tudom elhinni, hogy a párnázás ellenére a súly hatására idővel nem nyílik úgy szét, hogy mégiscsak hozzáérjen a gerinchez.
Ha gyerekként ennyi zsebpénzem lenne (vagy akár felnőttként lenne ennyim egy nyeregre), egészen biztosan vázas nyerget vennék. A Neizert már felhozták, nagyon jó példa, flexibilis szintetikus vázra építik a kifogástalan nyergeiket, rá a lovadra, illetve a te testalkatodhoz.
A márkáról egyébként az a véleményem, hogy messze túlárazott (szár: 15 ezer, kötél vezetőszár 9 ezer, kötőfék 20 ezer). Érdemes elgondolkodni, mégis mivel tud többet egy 9 ezres vezetőszár egy ugyan olyan hosszú kötélnél, aminek egy karabíner van a végén? Ebből kiindulva a nyergeik nem biztos, hogy annyival jobbak, mint amennyivel drágábbak.
(Ja és még valami: nem azért nem mindegy, milyen a nyereg, mert a ló "fríz". A fríznek széles a háta, de a 200 ezerért vásárolt sodrottnak is széles és ugyan úgy meg kell találni rá a megfelelő nyerget.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!