Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ez jó nyereg lenne nekem?...

Ez jó nyereg lenne nekem? Tobbi lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

15 éves lány vagyok, kicsi korom óta lovagolok és most van egy fríz lovam.Angol stílusban lovagolok,és itt lenne az ideje egy új nyereg vásárlásának a lovamnak.Mivel fríz ezért nem mindegy milyen nyereg.Most ráakadtam a Barefoot termékekre,és tudom hogy sokan nem szeretik és azt mondják hulyeség én ezt el is fogadom,én nem tudok ezen a téren vélemény modnani,mivel nem vagyok yneregszakérto.Mindenesetre megfogtak,mert az alapotlet nagyon tetszik.Ezért nézegetem a ynergek kozott,és találtam egyet.

EZT: [link]

Szerintetek jó lenne nekem?Én az árát egy kissé sokallom,mert magamnak veszem és hát elég húzós az ára.Mindamellett én nyereg nélkul lovagolok a Barefoot ride on pad-en,a nyereg csak akkor kéne ha kedvem támad nyeregben menni,vagy olyan túrára megyek ahová kotelezo a nyaereg.

Szerintetek megéri?Mert a technika sztem nagyon jó.

Mindenfajta véleményre kíváncsi vagyok,de én nagyon meg vagyok elégedve a patracukkal.

Koszonom.

2014. jan. 26. 09:58
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia nyerhetett (amiben váz van) több száz éven át fejlesztették ki, sokáig tartott amíg a megfelelő nyerget vagy nyereg típust megalkottak.

A váz nélküli nyereg az pedig egy újabb divat. Semmitől sem jobb, mintha Szőrén ülnél rá.

Ha meg ennyire féltem a lovak, akkor miért ülöd Szőrén? Ez a nyereg (ha lehet annak nevezni) ugyanaz, mint a szőre. Csak jó reklámja van.

A másik senkit sem fog meghatni, hogy frízed van. Ha ezt megemlíted egy drágább nyerget sóznak rád. Az utolsó,a mit mondanék: a fríz nem különb a többi lótól. A vázas nyerhetett lónak találtak ki, és minden lónak jó nyereg kell. Még egy zugnak is.

Amúgy elég egyszer kiirni egy kérdést.

Ha meg nagyon szeretnél kő nyerget ajánlom a niezert, mert ennyi pénzért a lovadra és rád méretezett nyerget csinálnak, csak a méretek kellenek, amit ők is lemérnek. Itt értek: nyeregtipus, szín, már, a lovas feneke, a hasonló, kengyel... Tudtommal kanyart is készítenek, tehát bírsz egyet venni a nyereghez. A niezer megéri, de ez a váz nélküli?

Persze a döntés a tied, de ha a lónak akarsz jót, akkor Elfelejtetted a váz nélkülit.

2014. jan. 26. 10:32
 2/5 anonim ***** válasza:
*nyerget
2014. jan. 26. 10:32
 3/5 anonim ***** válasza:

*nyergeket(nyerhetett,-telefonról írok, kijavította)

*jó (-kő? Erre meg hogy javította ki?)

2014. jan. 26. 10:35
 4/5 anonim ***** válasza:
A ló hátának az a jó, ha a nyereg szépen elosztja a hátán a súlyodat. Ehhez pedig váz kell. Se a szőrén lovaglás, se ez a nyereg nem tesz jót a lovadnak...
2014. jan. 26. 11:18
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A patracnál jobb, van gerinccsatornája, két kápája, ráidomul a ló hátára, de azt nehezen tudom elhinni, hogy a párnázás ellenére a súly hatására idővel nem nyílik úgy szét, hogy mégiscsak hozzáérjen a gerinchez.

Ha gyerekként ennyi zsebpénzem lenne (vagy akár felnőttként lenne ennyim egy nyeregre), egészen biztosan vázas nyerget vennék. A Neizert már felhozták, nagyon jó példa, flexibilis szintetikus vázra építik a kifogástalan nyergeiket, rá a lovadra, illetve a te testalkatodhoz.

A márkáról egyébként az a véleményem, hogy messze túlárazott (szár: 15 ezer, kötél vezetőszár 9 ezer, kötőfék 20 ezer). Érdemes elgondolkodni, mégis mivel tud többet egy 9 ezres vezetőszár egy ugyan olyan hosszú kötélnél, aminek egy karabíner van a végén? Ebből kiindulva a nyergeik nem biztos, hogy annyival jobbak, mint amennyivel drágábbak.

(Ja és még valami: nem azért nem mindegy, milyen a nyereg, mert a ló "fríz". A fríznek széles a háta, de a 200 ezerért vásárolt sodrottnak is széles és ugyan úgy meg kell találni rá a megfelelő nyerget.)

2014. jan. 26. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!