Melyik nyereg a legjobb ló és lovas szempontjából egyaránt?
A lovamnak kicsit érzékeny a háta. Gondolkodtam rajta, hogy esetleg más fajta nyereg kéne. Jelenleg angol nyerget használok.
Kényelem a ló és lovas szempontjából, melyik lenne a legjobb? Western, maradjak angolnál vagy váz nélküli?
Westernen is gondolkodtam, de ugye az sokkal nehezebb. És ezért talán lehet hogy rosszabb lenne? Váz nélküliről sok mindent hallottam. Van aki szerint nagyon jó de van aki szerint nem.
Szóval melyik?
Válaszokat előre is köszi :)
ha eddig angolban lovagoltál akkor a western se neked, se neki nem lesz jó. a váz nélkülit érzékeny hátúra felejtsd el! amit én ajánlanék az a túra nyereg, ezek elég nagy felületen fekszenek fel, neked is kényelmes és neki is. nem bock nyergekre gondolok, bár a lengőtalpas abból is jó lehet, de az is nehéz és nem mindenki szeret ülni benne.
viszont azt nem értem, hogy miért érzékeny a háta. a mostani nyerged tuti jó rá? mert ha van egy ép vázú nyereg ami jó a lóra és ezzel helyesen van lovagolva, akkor nem lenne szabad, hogy fájjon a háta, ha mégis, akkor az imént felsoroltakkal van a baj, egy másik nyereg nem segít...
A western nyereg máshogy és máshol ültet egy kicsit, máshogy is terhel, ezért a testsúlysegítségeket nem tudod pontosan adni, és kicsit máshogy kell a csizmát is használni - nem lenne az jobb, mert a stílusok vegyítéséből nem jössz ki jól.
Én egy mélyen ültető idomítónyeregben gondolkodnék, amiben stabil és egyenes ülésem van - a helyes, korrekt ülés a legjobb a lónak, egyensúlyilag is, de máshogy is.
A váz nélküli nyereg nem jó, nincs semmi, ami eloszlatja a súlyt, két pontocska terheli a ló hátát (a két ülőcsont), amin azért minimum 50 kg súly hat... Próbáld ki, ha egy ponton nyomod magad valahol X kg-vel, meg, ha egy nagy felületen eloszlatva. A patrac még rosszabb, mert ott még csúszkálhatsz is (1-2 centi is számít)... Kell a váz. Tegyél alá zselét is, az még jobban segít eloszlatni a súlyt - én a decthlon félét néztem múltkor, az elég vastag, van némi ütéscsillapító funkciója is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!