Hol kell (ene) tartanom 3,5 hónap lovaglástanulás után?
Leírom, hogy hol tartok.
A mi lovardánk olyan fajta, hogy csak 1 óráig voltam futószáron (ezért nem akartam előre leírni, mert tudom, hogy ebből nagy vita/szidás lett volna és az eredeti kérdésemre senki nem válaszolt volna).
Viszont körkarámban gyakoroltunk utána is főleg továbbra is, lépés, tanügetés, könnyű ügetés, szóval gondolom, kb. ugyanúgy, mintha futószáras lettem volna. Tanügetés kezdettől nagyon jól ment (laza vagyok), könnyű ügetés most már jól megy, a kezem egy helyben marad, nem rángatom. Kengyel nélkül is tudok könnyű ügetni, de csak rövid ideig megy. Már többnyire szárra tudom lovagolni a lovat, de a határozottsággal vannak gondjaim (ha köcsögösködni akarnak velem a lovak, mert olyanjuk van, akkor nehezen hozom őket helyre).
Egyszerű gyakorlatok, mint átlóváltás meg kiskör mennek lépésben és ügetésben is.
Szintén a legeleje óta szoktunk lépő-ügető terepeket csinálni, ahol teljesen jól megállom a helyem, nem zavar, ha a ló megbotlik, megijed valamitől és félrerántja magát, vagy néhány vágtaugrás. Mivel a ló, akin ilyenkor vagyok, lustább, mint a vezérló, régen mindig lemaradtam, mostanára ezt nagyjából sikerült ledolgoznom.
Legutóbbi edzésem alkalmával volt a legelső vágtám, szabadon, körkarámban, kikönnyítve, mert nagyon kényelmetlen hátú a ló, teljesen jól ment. Ugrásnak még a közelében sem vagyok :)
Tudom, hogy elsősorban videó alapján lehetne megítélni a fejlődésemet, de kb. próbáltam őszinte lenni :) Remélem, hogy kb megfelelő a fejlődésem. A legnagyobb problémámnak a nem elég jó határozottságot érzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!