Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hol kell (ene) tartanom 3,5...

Hol kell (ene) tartanom 3,5 hónap lovaglástanulás után?

Figyelt kérdés
Mit kéne tudnom ekkorra? Csak kíváncsi vagyok, jól haladok-e az átlaghoz képest. Igazából aug. eleje óta tanulok (5 hónap), de kihagytam 2x3 hetet. Heti két alkalom, kb. félóra/alkalom.

2013. dec. 30. 15:38
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Leírom, hogy hol tartok.

A mi lovardánk olyan fajta, hogy csak 1 óráig voltam futószáron (ezért nem akartam előre leírni, mert tudom, hogy ebből nagy vita/szidás lett volna és az eredeti kérdésemre senki nem válaszolt volna).

Viszont körkarámban gyakoroltunk utána is főleg továbbra is, lépés, tanügetés, könnyű ügetés, szóval gondolom, kb. ugyanúgy, mintha futószáras lettem volna. Tanügetés kezdettől nagyon jól ment (laza vagyok), könnyű ügetés most már jól megy, a kezem egy helyben marad, nem rángatom. Kengyel nélkül is tudok könnyű ügetni, de csak rövid ideig megy. Már többnyire szárra tudom lovagolni a lovat, de a határozottsággal vannak gondjaim (ha köcsögösködni akarnak velem a lovak, mert olyanjuk van, akkor nehezen hozom őket helyre).

Egyszerű gyakorlatok, mint átlóváltás meg kiskör mennek lépésben és ügetésben is.

Szintén a legeleje óta szoktunk lépő-ügető terepeket csinálni, ahol teljesen jól megállom a helyem, nem zavar, ha a ló megbotlik, megijed valamitől és félrerántja magát, vagy néhány vágtaugrás. Mivel a ló, akin ilyenkor vagyok, lustább, mint a vezérló, régen mindig lemaradtam, mostanára ezt nagyjából sikerült ledolgoznom.

Legutóbbi edzésem alkalmával volt a legelső vágtám, szabadon, körkarámban, kikönnyítve, mert nagyon kényelmetlen hátú a ló, teljesen jól ment. Ugrásnak még a közelében sem vagyok :)

Tudom, hogy elsősorban videó alapján lehetne megítélni a fejlődésemet, de kb. próbáltam őszinte lenni :) Remélem, hogy kb megfelelő a fejlődésem. A legnagyobb problémámnak a nem elég jó határozottságot érzem.

2013. dec. 31. 20:58
 12/14 anonim ***** válasza:
Ez teljesen jó. Én is pont ugyanitt tartottam 3 hónap lovaglás után még régebben. Szabadon lépés, ügetés, esetleg vágta kikönnyítve, lovarda alakzatok..stb. de ugratni semmi képp nem!! ahol 3 hónap után ugratni engednek az nem jó hely, mert nem tanítják meg rendesen az alapokat,márpedig anélkül nincs ugratás. ugratni majd csak fél év, 7-8 hónap után kell, de járóiskolán kb 4 hónap után már át kéne tudni menni.
2013. dec. 31. 21:27
 13/14 anonim ***** válasza:
Szerintem azért még annyi idő után korai a vágta. Sok embertől hallom, hogy az pár év múlva esedékes.
2014. jan. 4. 21:10
 14/14 anonim ***** válasza:
szerintem ez teljesen jó.én pl 10 hónap után vágtáztam először, addig csak lépés-ügetás-alakzatok. előfordult hogy kicsit megugrott a ló, vagy néhány vágtaugrás, nem okozott gondot. nem is baj, mert elég jó ülésem lett, nagyon ugrálnia kell a lónak hogy letegyen, szóval jól kialakultak az izmok. de ahány lovarda, annyi szokás. :) ki mire vall, szerinte mi a legjobb.
2014. jan. 5. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!