Ilyen lehetséges? Hogy valaki akkor tehetség, hogy egy hónap alatt megtanul díjugratni?
Én is megtanultam 1 hónap alatt... föntmaradni a lovon ugrás közben. Abszolút egyetértek Lóerő válaszával, én is utálom ezeket a kis pénzes ribiket akik teljesen elszállnak mert azt hiszik miattuk ugrik jól a ló, pedig ez nem így van. A kedvencem mikor nem úgy érkezik a ló ahogy ők szeretnék (mert nyilván nem tudják hogyan kell jó lábra érkeztetni) és elkezdik tépni a ló száját meg dobálni a szárakat. Meg hogy azt hiszik annyiból áll a díjugratás hogy rálovagolod a lovat az akadályra ő meg átugorja és vége van a dolognak. Nem mintha én annyira profi lennék díjugratásban, van pár szalagom meg két serlegem amatőr meg házi versenyekről. De még ennyi lovastudást is 3-4 év alatt sikerült összeszedni (persze nyilván a lovammal együtt tanultam így kicsit nehezebb volt)
Szóval összegezve, magát a technikáját meg lehet tanulni 1 hónap alatt, de hogy bármilyen lóval jól tudj ugratni ahhoz évek kellenek.
Szerintem is meg lehet tanulni ugratni, ha minden nap kijár az ember 2-3 órára, sokat idomít és sokat gyakorol. Igaz egy kis tehetség sem árt hozzá, mert van aki előbb ráérez, van aki kicsit később.
Először úgyis automata lovon érdemes tanulni, elég legyen csak rávinni az akadály közepére, a ló tudja a dolgát, a lovas megtanulja hogy kell könnyíteni, szármértéket tartani. Aztán jöhet a távolság felmérése, aztán jöhetnek a melósabb lovak.
Akinek van hozzá lehetősége, pénze és egy jó edzője, az simán eljuthat egy hónap alatt egy amatőr verseny szintre (60-80-100cm).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!