Rideg/ (szilaj) tartás jó választás?
"hány olyan hülye van,aki megvesz egy drága díjlovat,aztán kinyomja putrifalva mezőjére"
Csak azok, akiket érdekel is, hogy a lovuk hogy érzi magát. Most őszintén, te jól éreznéd magad egész nap egy sötét kis szobába bezárva, amiben nincs semmi? Néha kivisznek egy kicsit dolgoztatni azért, hogy ne őrülj meg teljesen..
"Jött az ember és mindent elrontott… Nézzük csak meg a mai értelemben vett klasszikus lótartást : a ló egész nap egyedül áll a bokszban, ha jön a gazdi, egy óra mozgatás és vissza a helyére. „A karám veszélyes! Oda nem mehet! Micsoda??? Hogy más ló lóval érintkezzen? Dehát megrúgja, megharapja! Összehaverkodnak és nem lehet majd szétválasztani!"
Szerencsére egyre többen ismerik fel, hogy ez nem túl jó a lovaknak. Egyre több helyen látok olyan törekvést, ami a ló természetes életkörülményeihez próbál közelebb kerülni.
"Tartás terén számomra a következő feltételek biztosítása jelenti a természeteshez való közelítést:
Három legfontosabb, a szabad mozgás lehetősége, a társas érintkezés, rendelkezésre álló szálas takarmány és víz.
Ha ez megvan, akkor jön a mi kényelmünk, pl. a ló bokszban tartása, ami valljuk be, nem a lónak, hanem nekünk kényelmes. "
Meg mi az ,hogy kára van belőle,hogy összerúgdossák a lovak. 1. NEKED van belőle károd, neki ez természetes.
2. Egy karámban ez miért kötelező jelenet,hogy öljék egymást a lovak ? Te sem voltál még csak betontenger lovardában, jah meg putrifalván vagy hol.
Tönkre megy a lába ? Szerencsétlen miért menne tönkre a lába ? Mert ha rajta ülsz akkor nem megy tönkre ,csak ha kinn sétálgat. Logikus. És még véletlenül se lesz ellenállóbb a lábszerkezete a szabadban. Ez is logikus.
Megfázik ? Egy nem megnyírt ló, -20-30 fokig nem fázik ! Sőt Magyarországon a lovak nem ismerik a hideg szót.
Nyilván egy boxban tartott arabot nem decemberben kell ridegtartáshoz szoktatni (mert azt az ember már elrontotta,legyen inkább tavasztól)
Az én lovaim frankó beállójukat csak evési időre használják,kikérték maguknak h a szénát miért nem kintre teszem.
lehet,h most hülyét fogsz kapni,de én ismerek egy jó pár versenyzőt akinek kint vannak a lovai és még nyírva is vannak,dob rájuk egy takarót oszt csókolom.A versenyzőkön nem azt értem aki környékbeli pocok kergetőkön indulnak,hanem végig a fedeles szezonba.
Nem azt mondom,h ez az átlag,de legalább van aki próbálja lóként tartani a lovait...
Voltam olyan verseny istállóban is ahol a verseny lovaknak 15perc jutott szabadon egy pici kifutón és a munka.
Ez egy olyan kérdés kinek mi a kényelmesebb én inkább pucolom a lovat 15percel tovább,de nem tüdősödik és le a lábai is rendben vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!