Melyik éri meg jobban?
Tapasztalataim szerint a feles tartással mindig problémák vannak. Jelen esetben övé a ló és közösen fizetnétek a tartást, cserébe lovagolhatod? Vagy kapsz tulajdonjogot is? Mert nem mindegy.
Ha előbbi, akkor gyűjts inkább, de csak akkor vegyél, ha tudod is fizetni a tartását.
szerintem gyűjts még saját lóra és addig próbáld ki a feles tartást. a saját lónál van az induló költség, a ló és a felszerelés ára, majd a havi tartás. a feles tartásnál nincs az induló költség és ugye havonta is csak fele annyit kell rászánni. szerintem próbáld ki a feles tartást, hogy hogy bírod időben és anyagilag, közben esetleg a bértartás másik felét tedd félre és annál több pénzed lesz később saját lóra, illetve kipróbálhatod így rendesen, hogy hogy bírja a pénztárcád a havi tartást (ha saját lovad lesz úgy is kell majd).
saját ló előtt szerintem mindenképpen jó ötlet a feles tartással megpróbálkozni ideiglenesen.
A feles tartás szerintem nem túl jó találmány. Nagyon ritka esetben ugyan beválhat, de szerintem sokkal több a rossz tapasztalat, mint a jó.
Ha nem tudsz lovat venni, akkor inkább azt a pénzt, amit feles tartásra költenél, költsd egy kifejezetten jó nevű edzőnél való tanulásra, abból sokkal többet profitálhatsz. Más lováért fizetni és felelősséget vállalni szerintem sokkal kevésbé éri meg, ráadásul nagy rizikó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!