Törpe nyúl vagy törpehöri?
1/13 A kérdező kommentje:
Ja, és indoklást is szeretnék! :) előre köszi a válaszokért!
Megvenni is saját pénzedből szeretnéd?
Egy nyuszi kezdő csomag, az egy 20.000 Ft kb. Ketrec 10 + nyúl 3 kb (+-) és egyéb dolgok.
A hörcsög a fele, vagy annyi se.
Hány éves vagy és mennyit tudnál vele foglalkozni? Mennyit vagy otthon? Nyáron ha sokat mászkálsz el, és nem vagy otthon, hogy kint lehessen a szobában sokat a nyuszi, akkor inkább hörcsögöt.
2012. jún. 1. 16:18
Nekem nyuszim van.
Ha sok időd van rá,és pénzed (kezdetben elég sokba van),plusz oltásokra stb akkor jó.Viszont éjszakánként lehet hangos.Nálam az is fontos szempont volt,hogy a nyúl tovább él.Élhet 6-8,akár 10-12évig is.Ezt is vedd figyelembe.
2012. jún. 1. 16:20
4/13 A kérdező kommentje:
13 éves vagyok. Mondjuk apáék a nyúlba beleszállnának. De a höribe nem nagyon. Én a hörihez jobban vonzódnék.. csak a kaparás.. azt olvastam, hogyha mielőtt lefeküdnék kiengedném és szaladgálhatna akkor kevesebbet kaparna. Ez igaz? Amúgy az egyik barátnőmnek is volt, aztmondta hogy jó és ők a kaparás miatt átrakták egy másik szobába..
5/13 anonim válasza:
Nem tudom igaz e de az egyik barátnöm azt mondta hogy a nyúlakat nem mindegy hogy fogod meg mert ha netán roszul fogod meg akor eltörik valamelyik csontja és bele pusztul. Szoval szerintem hörcsög.
2012. jún. 1. 16:44
A nyúl és a hörcsög eléggé különböző állat. A nyúl drágább és több időt igényel, sokat is kell ketrecen kívül lennie, cserébe több ideig él, és egy ennivaló pihe-puha szőrgolyó :) A hörcsög nem igényli annyira a társaságot, otthon hagyhatod egyedül pár napra elegendő kajával. (és ha szundi közben zavarod, harap!) Ezen kívül jóval olcsóbb, és vehetsz hozzá egy halom felesleges műanyag kiegészítőt. Neked kell tudni, melyiket vállalod el szívesebben. Nekem volt mindkettő, és nagyon szerettem őket! Talán a nyúlhoz kicsit közelebb álltam, a hörimen csak néha látszódott meg, hogy azért szeret minket. A nyuszi nagyon bújós volt :) Ennek ellenére mindkét állatot ajánlom.
2012. jún. 1. 16:59
7/13 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm a válaszokat mindegyikőtöknek!
nekem aranyhörim volt és hát aranyosak de nem az igazik most van törpenyuszim nagyon szeretem őket én szedek nekik szénát
én a nyuszit ajánlóm mert ott úgy jobban érzed a felelőséget és a höri meg olyan pici bár a hörcsögöt is lehet szeretni de nekem a nyúl jóbban bejött na meg ha pároztatni szeretnéd a nyuszid és eladni a piciket (persze megbízható helyre) akkor abból lehet kis zsebpénz amiből tudod fizetni a nyuszi költségeket
2012. jún. 1. 19:42
dézibéby ilyen fejet szoktam vágni néhány válaszodnál: :O o.o
2012. jún. 1. 19:52
10/13 anonim válasza:
A nyuszit. Nekem nyuszim van, igaz lehet hogy egy kicsit sokba kerül, de rengeteg szeretetet és kedvességet kapok tőle, szóval teljesen megéri. Én is saját felelősségemre tartom, már 2 éve és nagyon bejött a választás.
2012. jún. 2. 12:26
Kapcsolódó kérdések: