A tegnapi lovaglás után bedagadt a lovam lába. Mit tehetek érte?
Figyelt kérdés
Sajnos már hazafelé éreztem, hogy sok lett neki a lovaglás, tegnap este még megnéztem a lábát rendben volt, ma reggelre viszont nagyon durván bedagadt neki. Előfordult már máskor is(elég ritkán), főleg ha hirtelen sokat, vagy sokáig keveset lovagoltam, de egész nap(!!!) karámban van, reggeltől estig. Mit tehetnék, hogy lelohadjon, vagy hogy jobb legyen neki? Nem fájlalja, tapintásra nem érzékeny, puha az inak mentén, és dagadt. Ezt nevezik beszűrődésnek?2013. nov. 3. 08:17
1/2 anonim válasza:
Igen, ez a beszűrődés. Puha talajon, keveset dolgozzon. (Kézen, vagy futószáron egy-két kör séta, esetleg egy kicsi ügetés). Az jó, ha karámban van, akkor lemozogja magának. Ilyenkor jót tesz a hűtés, hűtőborogatással, hűtőzselével, vagy hideg vízzel, de csak az inakat hűtsd, lábközépig kent, feljebb ne, mert ott már izmok vannak. Sokan azt mondják, hogy ilyenkor ha felfáslizod az istállóba/karámba az lelohasztja, de erről elég ellentétesek a vélemények, van, aki azt tartja, hogy az csak ront rajta.
2/2 anonim válasza:
Istállófáslit tehetsz rá, tépőzárasat, az jó, rendes fásli többet árt, mint használ.
Amúgy ne csak 1-2 kört menjen, hanem az a jó, ha minél többet sétál, mert a beszűrődés lemozogható...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!