Ti lovaglás után még lemossátok a lovak lábát hideg vízzel? Vagy már túl hideg van hozzá? Kb hány fokig mossátok a lovak lábát?
Figyelt kérdés
És utána szárara törlitek, vagy a bokszban majd megszárad? Nem fáslizom a lábát az istállóba, és bokszban lakik. Az egész lovat úgy tudom, 20°C alatt nem ajánlott fürdetni, de a lábát meddig mossátok hideg vízzel? Meleg víz sajnos nincs a patamosóban.2013. nov. 1. 20:48
1/5 Valletta válasza:
Ha koszos, akkor értelemszerűen muszáj, sáros lábbal nem megy boxba, ha homokos a patája, akkor csak azt mosom, feljebb nem. Tehát csak ami szükséges.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ma én is csak a patájáról mostam le a homokot. Feljebb azért szoktam mosni, hogy hűljenek az inak, de nem tudom, azt meddig szabad? Meg ha koszos, gondolom mínuszhúszban akkor se állok neki mosni.
2013. nov. 1. 21:25
3/5 Valletta válasza:
Lábtőig, illetve csánkig elég lemosni, ettől nem fázhat meg, hiszen "térdig" érő hóban sem fázik, illetve az a víz sem melegebb, amit iszik... Szóval mínuszban is illene lemosni, sáros lábbal nem mehet boxba a ló. Ha semmiképp nem akarod lemosni, legalább alaposan kapard ki a patáját. Nálunk fekete föld van, ha nedves, gumis masszává áll össze, muszáj lemosni. Ha nálatok mondjuk homokos, vagy csak pályán dolgozol, akkor nem olyan vészes, ha rajta marad.
4/5 Valletta válasza:
Vagy a másik megoldás, hogy ha van időd, megvárod, amíg megszárad és kikeféled..
5/5 anonim válasza:
én lovaglás után legelőre engedem mindig vissza ezért sose törlöm meg és mivel a boxban minden nap ki van nálam takarítva mehet koszosan is:) hideg víz is jó de a térdénél feljebb kicsit... én csak addig szoktam menni mert ha rá mész a nyakára megfázik a tüdője stb... viszont lovaglás után ha nagyon izzadt elfáradt, inni se ihat egy 20 percig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!