Lovasoktatók! Találkoztatok már olyan lovassal, akit "reménytelennek" tartottatok?
Köszi a választ.
Szóval szerinted egy lovasoktatónak türelmesnek és segítőkésznek kell lennie, ha látja h a lovas elszánt és kitartó?
Nem az a lovas reménytelen, aki ügyetlen. Én is ügyetlen voltam, és vagyok a mai napig, 4x annyi idő nekem mindent megtanulni, mint másnak, de 7 év tanulás után idén elindultam az első díjlovas versenyemen, mert akartam, és mínuszhúszban, metsző szélben is kint voltam, ha nem volt pénzem edzőre, besegítettem a kezdők lovagoltatásában, a lovak etetésében, ápoltam a felszerelést, lapátoltam a havat, ellenőriztem a pályát, nyáron segítettem a táborokban, csak, hogy lovagolhassak. Évekig nem tudtam megtanulni könnyűügetni, aztán évekig nem ment a vágta, majd az irányítás, de nem adom fel. És találkozom több ilyen lovassal, fél, vagy rossz alkatú, vagy egyszerűen nincs érzéke, de akarja csinálni, és 20 edzés alatt tanulja meg azt, ami másnak elsőre megy, de előbb-utóbb sikerülni fog.
Reménytelen lovas van, az, aki nem akarja. Lehet akármilyen ügyes, ha nem akarja, csak erőltetik, akkor előbb-utóbb belefárad, agresszív, türelmetlen lesz a lóval, nem akar fejlődni, nincs értelme erőltetni a lovaglást. Erre is több példát láttam, ilyen a reménytelen lovas szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!