A Világkiállításon milyen fajtákkal találkoztatok,
amik nagyon megleptek/még soha nem láttatok?
A drótszűrő weimari vizslára rácsodálkoztam. Nem tudtam, hogy drótszőrűben is létezik.
Volt nagyon sok kopóféle, amiről azt sem tudtuk micsoda.
A rövid szőrű skót juhász nem tetszett.
Láttunk egy kacsavadász retrievert. Na az nagyon megtetszett.
2013. jún. 1. 10:20
skót fehér juhászkutyát láttam ;) az nagyon szép volt :-).és még nem találkoztam yannal, sőt még könyvbe se reklámozzák nagyon!
2013. jún. 1. 18:00
3/10 A kérdező kommentje:
Svájci fehér juhászkutyára gondolsz?:) Nagyon örülök a válaszaitoknak,a retrieverek engem is megleptek,mert az összes fajtát láttam(labrador,golden,simaszőrű,göndörszőrű,vadkacsavadász,chesapeake bay).Nekem a legnagyobb meglepi talán a picardiai juhászkutya,a finn spicc és a basenji voltak,de pl azawakh-ot vagy bedlington terriert,field spánielt is most láttam először:)
A schipperke :D az agility versenyen láttuk és ugye úgy ejtik, hogy "csiperke". Kíváncsiságból rákerestem googlen (persze cs-betűvel x) ) aztán amikor láttam hogy az egy gomba akkor gondoltam hogy valami nem jó :D aztán a kutya-tárban megtaláltam :) nem is sejtettem hogy juhászkutya, annyira spitz-es volt nekem távolról
2013. jún. 1. 22:26
5/10 A kérdező kommentje:
:D De szuper!Őt nem láttam,pedig szívesen megnéztem volna!Kis fekete spicc-veszedelem:D
Jajj de tündér ez a schipperke:))
Sajnos nem jutottam el...viszont találkoztam pár számomra ismeretlen fajtával, pl az orosz terelőkutyával, magyar nevét nem tudom. Russian sheep dog-ként jött ki gugli képkeresőben. Nagyon gyönyörűek voltak, ahogy ott vonultak.
2013. jún. 3. 11:50
7/10 A kérdező kommentje:
Délorosz juhászkutya a magyar neve,valóban gyönyörű kutyák!Én olyat is most láttam először.:)
13évesen már 228 fajtát tudtam leírni fejböl..jo persze ez nem 400:) de nem igazán tudnak meglepni. én 13évesen tudtam,hogy a polski owzarek nizinni az a lengyel alföldi juhászkutya:))
2013. jún. 3. 14:31
9/10 A kérdező kommentje:
Annyi idősen már nekem is vagy 300 volt a fejemben,de élőben látni és könyvből ismerni azért nem ugyanaz:)Új,számomra eddig ismeretlen fajtával én sem találkoztam a kiállításon,de rengeteg olyan volt,ami itthoni kiállításokon sem nagyon volt még,így élőben még nem futhattam össze vele:)
Én láttam pár olyan kutyát, akikre tuti rámondtam volna, hogy keverék az illatosról :) Jellemzően ilyen nagyon funkcionálisnak látszó vadászkutyák, kopófélék voltak.
Amit élőben nem láttam ezelőtt, az a barzoj, de ír farkast is csak messziről láttam korábban.
2013. jún. 3. 21:12
Kapcsolódó kérdések: