Mi történhetett a lovammal?
Szép sztori de már itt hiteltelen : "Annyira kapart, hogy elkezdett szikrázni a patkója és féltem, hogy kigyullad az istálló, beöntöttem két vödör vizet, hogy vizes legyen a szalma." A másik : "Az éjszaka közepén elkezdtem futószárazni"
Igen,ezek pont jellemző dolgok :xd
Azt hittem teljesen kiderül a leírásomból, hogy a ló itthon van tartva és nem lovardában. Már csak abból, hogy én itattam este 9kor és szomszédunk nincs. De mindegy, mostmár ezt is tudjuk :)
A választ nem tartom helytállónak, mert egy lovardában szerintem nem nézegetik óránként a lovakat. Persze vannak ilyen helyek, de zömmel nem ez a jellemző. Az én elveim szerint a lovat nyugodtan kell hagyni estére, és nem zargatni állandóan. Kamera nincs, bár már gondoltam rá, hogy felszerelek egyet. Igazság szerint hobbilónak használom a családi kedvencet, ezért kicsit túlzásnak találnám a megfigyelőrendszert :) Mindegy. Mégegyszer mondom, ilyen válaszokra nincs szükségem :) 7kor szokta megkapni az abrakot, két órát maradt addig egyedül, az még nem a világ vége, de szerintem senki nem nézegetni éjjelente a lovát óránként. Valószínűleg neked a lovardán és versenyeken kívül nincs lovas élet. Sajnos én is ilyen voltam sokáig, örülök, hogy mostmár megláttam a lovasélet más szemszögét is
Bepánikolt valamitől, a kérdés már csak az, hogy mitől. Egy egyedül tartott ló este, sötétben, a boxban, mitől pánikolhat be? Mivel a boxhoz karám is tartozik, beszökhet - nem szándékosan! - valamilyen állat: macska, kisebb kutya, esetleg sündisznó, vagy róka, bagoly vagy más madár stb. Ha a város szélén laktok (amire abból következtetek, hogy nincs szomszéd), ott ezek akármelyike előfordulhat - a sünt esetleg kizárhatjuk akkor, ha olyan az ajtó, hogy nem fér be alatta).
De hogy milyen állat, az mindegy is. Valami véletlenül beszökött hozzá, és kölcsönösen halálra rémültek egymástól. A "jövevény" rémületét tovább fokozta, hogy nem találta meg egyből a kijáratot, hirtelen arra döbbent rá, hogy össze van zárva egy pánikoló lóval, és nem tud menekülni. Ha macska volt, fújt, vagy bármilyen állat, ha pánikol, még félelmetesebb. Tovább fokozták tehát egymás pánikját.
Az állatnak végül sikerült kijutnia. Esetleg körülnézhetsz, nincsenek-e a box falán kaparásnyomok vagy más ilyesmi. Mondanám, hogy idegen állat szagát és vizeletnyomokat is keress, de miután leöntötted vízzel a szalmát, ilyesmit már nagy valószínűséggel nem fogsz találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!