Milyen fajta tápot vagy müzlit etessek a lovammal?
Első vagyok. Azért hallottad azt, mert a zab a legjobb abraktakarmány, etetni viszont a munkavégzés függvényében kell, ha többet kap, mint amennyit dolgozik, akkor bizony, elkezd pörögni - igaz, itt nem csak a munkavégzés mennyisége, a minősége is számít.
Viszont ha a ló túlérzékeny az abrakra (ami jellemzően amúgy allergiát takar, nem azt, hogy pörög), akkor mást kell etetni, ilyen esetekre remek választás az árpa, magasabb a fehérjetartalma, ezért kevesebb is elég, mint a zabból, viszont nem olyan durva, mint a kukorica, ami erősen hizlal, és fűt - a ló nyáron akár álltó helyében is izzad tőle, ráadásul rámehet a ló lábára is nagyobb mennyiségben. Az árpa még elfogadható abraktakarmány hosszútávon is.
Ha mégis tápot adnál, a Pavo tápok jók, de rengeteg táp van forgalomban, az összetételüket kell átbogarászni, és az alapján dönteni, amelyik a legjobb a lónak, és pénztárcának egyaránt.
ami olcsó és elég jó táp az a "Rákosmenti", Bp környékén lehet kapni, de a Kátainak is van zabmentes kiadványa. ezek magyar termékek és az áruk teljesen más, mint a külföldről behozott marshtall meg mittudomén milyen menő tápoknak.
szerintem azért az kicsit durva, hogy egy magyar hobbilónak Németországban, vagy akár Ausztráliában megtermelt takarmányból készült tápot etetnek egyesek.. de hát sajnálom, környezettudatos vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!