Hogyan tudnám érzékeltetni a lovammal, hogy én vagyok a 'főnök? '
Az előző nagy baromásgot mond, lovat sose durva veréssel nevelünk! Két kulcsszó van, határozottság és kötelezettség. Ha valamit csinál, arra neked a lehető leggyorsabban és mindíg ugyanúgy kell reagálnod. A probléma vélhetőleg ott van, hogy nem érzékelted vele, hogy ez neked mennyire nem tetszik. Szinte biztos, hogy itt hibázol, meg abban, hogy kevered a rangsort a tudással!
Viszont érzékeltetni se úgy kell, hogy szétvered ólmosbottala fejét, elég erőteljesen rászólni, aztán fenyegetni, aztán esetleg bántalmazni, de én még olyan lovat nem láttam, ami fenyegetés hatására nem tért volna jobb belátásra. Ha mégsem teszi, akkor majdnem biztos, hogy más probléma áll a háttérban, és nem csak öszántából ácsorog a lábadon, hanem nem tud leszállni. Ez ugyanolyan dolog, hogyha belenyúlsz a forró levesbe, te is kihúzod a kezed, vagy ha mégis benne tartod, akkor biztosan valami ott tart.
Értem, köszönöm.
Eltekintve ettől a 'megállós' problémától, egyéb módszerek, amik nem bántalmazásra épülnek (tehát nem egy rosszul/sehogy végrehajtott feladat következményei), és segít a rangsor kialakításában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!