Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogy kell megértetni egy...

Hogy kell megértetni egy lóval, hogy én vagyok a főnök?

Figyelt kérdés
Még nincs lovam de szeretnék és ezzel tisztában akarok lenni.

2013. máj. 5. 19:32
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez lovanként eltérő lehet, de tudnod kell, hogy a lovak egymás közt keményen összerúgnak, hogy ezt eldöntsék - tehát ha kell, neked is oda kell majd csapnod. Nem megfélemlíteni kell, vagy súlyosan bántalmazni, de a jó pillanatban az orrára koppinthatsz, vagy a nyakára csaphatsz - pl. ha csipkedni kezd, stb.

Ezt általában a földön kell eldönteni, de sok ló nyeregben is felteszi a kérdést, hogy lovas, vagy lekvár, ekkor legyél határozott, és ne hagyd rá, hogy azt csináljon, amit ő akar, vagy elhitessen veled dolgokat, amik nem valósak (pl., hogy fél egy kitörőtől, vagy egy cavaletti rúdtól).

2013. máj. 5. 19:35
 2/6 anonim ***** válasza:
2%
Szerintem a főnök mindig a ló marad, maximum elfogad, megbékél veled és "szövetségesed" lesz.
2013. máj. 5. 19:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ahol a ló a főnök, ott nagy gond van. A ló ménesben él, azaz "csordaállat", ami azért jó, mert mindig van köztük egy alfa - és az embert is képesek elfogadni alfaként, mert lóként tekintenek rá. Pont ezért fordulhat elő, hogy ha a ló az úr, simán rárúg az emberre, vagy megharapja, ilyesmi: figyelmezteti, mint egy lovat tenné, hogy menjen odébb, húzza meg magát, stb. Ha a ló a főnök, akkor a lovaglás is úgy nézne ki mai napig, hogy felülsz, a ló meg megy, amerre gondolja; eleve felülni is csak, ha épp kedve van hozzá, hogy vigyen téged bármerre is...
2013. máj. 5. 19:53
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2013. máj. 5. 20:08
 5/6 anonim ***** válasza:

[link]

Nagyon hasznos olvasmány és rengeteget lehet belőle tanulni. Ajánlom kötelező olvasmánynak! :D

2013. máj. 5. 22:13
 6/6 Díjlovas válasza:
Én még azt tudnám neked javasolni, hogy akár addig is amíg nincs lovad menj el egy-két szabad idomító előadásra, nézd meg őket munka közben. De azt nem javaslom hogy önállóan elkezdjél Parellizni vagy Mony Roberts trükkjeit kipróbálni, mindenképpen javaslom, ha meg lesz a lovad akkor egy szabadon idomítóval egyeztess. Attól is függ hogy milyen lovat akarsz, mert én azért döntöttem a szabad idomítás mellett mert nem akartam agyon verni a 3 éves csődörcsikómat, de mivel elég domináns, szeretném anélkül belovagolni hogy eközben komolyan megsérülnék vagy elrontanám a lovat, mert ha agyon verem attól még nem fog nekem megcsinálni semmit, de ha elérem hogy én legyek a vezetője és tiszteljen, több esély van rá, hogy együtt működik.
2013. máj. 6. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!