Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Falkavezérséggel járó szokásos...

Falkavezérséggel járó szokásos körök?

Figyelt kérdés
amit pl a cerebros honlapján is írnak, életed végéig be kell kínosan tartanod, különben a kutya a fejedre nő? vagy elveszted a tekintélyed? ez borzasztó. elveszi a kutyatartás örömét.

2012. nov. 14. 14:34
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem veszi el a kutyatartás örömét, legalább csak azok tartanak majd kutyát akik tudják mivel jár. Nem kell mindig kínosan betartani, de ha a kutya látja, hogy gyengül a tekintélyed, akkor bizony bepróbálkozik, hogy átvegye a vezérséget.
2012. nov. 14. 14:36
 2/20 anonim ***** válasza:
67%
Miért kellene minden áron betartani? Egyáltalán nem kell betartani, ha nincs semmi probléma a kutyával. Ezek a gyakorlatok segítenek elérni a célt, de ha enélkül is minden rendben van, a kutyádat bárhonnan vissza tudod hívni, nem balhézik, akkor neked ezekre nincs szükséged.
2012. nov. 14. 14:38
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
A falkavezérséget nem lehet csak 1 hétig csinálni, aztán meg kész vége. Ez egy életforma a kutyáddal és egyáltalán nem veszi el a kutyázás örömét. Mi venné el? Az, hogy nem ő meg ki elsőként az ajtón? Vagy az, hogy nincs előtte egész nap a kaja? Vagy az, hogy normálisan tud sétálni pórázon és nem előtted jár 3 méterrel? Egyébként meg el kéne olvasnod egy pár könyvet erről, mert úgy látom kicsit sem vagy tisztába a falkavezér-követő szerep lényegével!
2012. nov. 14. 14:40
 4/20 anonim ***** válasza:
82%

Amúgy ha valamit betartasz "kínosan" egy évig akkor az bizony más szokás lesz egy év múlva :) Én pl sok mindent már el se tudnék képzelni máshogy.

És sokkal nagyobb öröm látni egy olyan kutyát aki nem stresszes és ugat mindekit, egy olyan kutyát aki laza pórázon vagy anélkül sétál, és nem feszült ha történik valami újdonság csak rádnéz hogy mit kell tennie és ha te éppen nem rettegsz akkor konstatálja hogy nincs semmi baj.

2012. nov. 14. 14:41
 5/20 anonim ***** válasza:
82%
# 2 vagyok. Azt is hozzátenném, hogy önmagában az, hogy ezeket betartod nem feltétlenül elég. Ez még nem garantálja, hogy tényleg te vagy a falkavezér. Tehát ismétlem: gyakorlatok, amik SEGÍTENEK elérni a célt.
2012. nov. 14. 14:43
 6/20 anonim ***** válasza:
64%
Kedves 2-es! Falkavezérre minden kutyának szüksége van és az, hogy be tudja hívni a 100-ból 90-szer, az már jó vagy mi? Ha nincs "gond" a kutyával, az azért is lehet, mert alapvetően nem domináns egyed, a kérdező pedig egy fokkal dominánsabb. De ez még nem jelenti azt, hogy nem lehetnek gondok a kutyával, mivel amint megérzi, hogy a falkavezér nem úgy viselkedik (tehát nincs), akkor akármennyire is követő típus, akkor is át fogja venni az irányítást, mert olyan nincs, hogy nincs falkavezér! Te is utána olvashatnál egy kicsit!
2012. nov. 14. 14:44
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak akkor kell gyakorolni a falkavezérséget, mikor már gondok vannak, hanem azok megelőzése céljából is, hogy már a kutya kölyök korától tudja, hogy mit szabad és mit nem, illetve, hogy normálisan, egészséges falkában tudjon felnőni.
2012. nov. 14. 14:46
 8/20 anonim ***** válasza:
45%

"ha történik valami újdonság csak rádnéz hogy mit kell tennie "

Programozott kutya :)) Semmi önálló gondolata nem lehet. Naná, hogy gondtalan vele az élet . Csak éppen az egyéniségét veszti el.

Lehet lepontozni :-D

2012. nov. 14. 14:50
 9/20 A kérdező kommentje:

nem nem félreértitek.

a kajánál én pl a gesztusevésre gondolok.

vagy pl h nem simogatom meg akkor amikor odajön.

de ez csak 2 példa.

Fennel könyvét olvastam, Cesar Millanét is. nincs különösebb gond, mindent most tanulunk 4 hónapos a kutyám, szal még nem egy higgadt profi, de jól haladunk nagyon.

a behívással van még gond ami 90%-os és néha húz pórázon, ha nagyon pörög.de egy kölyöknél ez szerintem még elmegy.

különféle trükköket is tud, ül, marad, állj, hozd, nem, parancs 100%-os. csak ez a hülye gesztusevés....áááh :D ettől vagyok ki

2012. nov. 14. 14:52
 10/20 anonim ***** válasza:
70%

Kölyökkutyánál még nem annyira kell a gesztusevés. én is várok a kicsivel míg féléves lesz.

A farkasoknál az alfa is hadja hogy a kicsik vele együtt egyenek. Az hogy elküldöd az meg mindig kell. Én látom itthon nagyon sok értelmét. Ha engem vagy a barátnőmeg meg lát a kutya oda jön de nem pofátlan csak követ és ha odahívom akkor meg jön és örül. Ha anyuék érkeznek meg akkor beálnal eléjük hozzájuk dőlnek néha ugrálnak is.. Nekem megéri hogy félpercig elküldjem mikor haza érek :)

2012. nov. 14. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!