Hogyan lehet a félelmet legyőzni? (bővebben lent)
Van egy ismerősöm, akinek saját lova van és nagyon jól lovagol, versenyzik is és nagyon jó helyezéseket ér el. Tavaly látott egy balesetet, ahol már a lovaglás után a hosszú száron lépésben megijedt a ló, megindult, a lovas meg leesett és súlyos következményekkel korházba került. Mióta az ismerősöm ezt az esetet látta, nem mer hosszú szárat adni sétálásnál a lónak. Vágtázik, üget, mindent csinál, de ha sétálni kell nagyon fél, és többször is előfordul, hogy sétánál leszáll.
Hasonló helyzetben van a tereplovaglással is, csak az a különbség, hogy ott még oka sincs a félelemre, hiszen se balesetet nem látott, se vele nem történt terepen semmi rossz, mégis pánikol ha ki kell mennie terepre, pedig már lovagol olyan jól, hogy meg tudja oldani a helyzeteket, hogy például elindul a ló, bakkol, stb.
Versenyekre jár, ott mindent csinál, simán sétál hosszú száron is, csak otthon nem.
Hogy lehetne ezen segíteni?
Akit bővebben érdemel a félelem témája, ezen a fórumon lapozgathat:
Mankesz!
Értem mit mondasz,de nem értek veled egyet!Nekem is nem rég volt balesetem,ahol teljesen váratlanul történt a baj.Nem mindig lehet kiszámítani bármennyire is figyelünk oda.Szerintem legyen sokat ló közelben és fokozatosan üljön vissza.Ha ez megy akkor jöhet a terep.Remélem sikerült segítenem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!