Hogyan segítsünk neki legyőzni a félelmét?
Kislányom 16 hónapos és még nem megy önállóan. 12 hónapos kora óta vezetgetve van, mert állandóan menni akart és az apukája meg a tesója vezetgette.Nálam nem is próbálkozott. Most ott tartunk, hogy bottal vezetjük, hogy majd elengedjük a botot és akor megy egyedül. Tud egyedül menni, de annyira fél, ha elengedjük a botot, akkor megáll és nagy ordítással leguggol.Tegnap és 3 nappal ezelőtt amikor elengedtük a botot, akkor ment 5-6 lépést, de azt is ordítva és annyira félt, hogy inkább leült.
tudna menni, de nagyon fél. Hogyan segítsünk neki legyőzni a félelmét?
Lehet, hogy érzi, mennyire erőltetitek, és ez alakít ki benne gátakat.
Előbb-utóbb fog találni valami csábító célt, amit csak úgy tud elérni, ha elindul, mert nincs kapaszkodó.
Ne vezessétek, hanem hívjátok. Kitárjátok a karotokat, és egy lépésről bele lehet vetődni. Nagy puszi, nagy örülés. Aztán két lépésről lehet elérni, nem elég beleugrani, aztán (ha kell, hetekkel később) több lépés.
Megtanulta, ha elesik, akkor az fáj, és nem akar elesni. Ha rájön, hogy tud már totyogni esés nélkül, mire észbe kaptok szaladni fog. :) Csak győzd utolérni.
Ahogy írtad: nem a fejlődése maradt el, mert tud ő...és akar is. Csak megtanulta, hogy elesni fáj. :)
Legyetek minél nyugodtabbak, esetleg inkább kicsit közömbösek, és nem kell ekkora cirkuszt csinálni. Akkor van előadás, ha van közönség. :)
Bármibe lefogadom, hogy úgy fog elindulni, hogy ti nem is vagytok a közelben, nincs aki aggódjon, ő meg el akar venni valamit. :D
köszi a választ!
de sajnos a babakocsiban nem akar megmaradni, de nyáron nem számított, mert a perkban mászhatott, meleg volt. De most hideg van. mit csináljak ha nem akar megmaradni a babakocsiban hogy sétálni akar, akkor ha kiveszem mit tegyek?
A kezünket cseréltük botra, mert azt gondoltuk, hogy a botot könnyebb elengedni úgy hogy nem érzi meg.
De ez a plüss dolog jó ötlet.
Az enyém is 16 hósan indult el önállóan, pedig 9 hós korában kezdett bútorokba kapaszkodva járni. Ő még kézenfogva sem volt sosem hajlandó, úgyhogy ősszel, koratélen is négykézlábalt a játszótéren... Az áttörést végül egy bicikli jelentette, ami annyira tetszett neki, hogy nem vette észre, ha tolta, elengedte, tolta.
Egyébként a gyógytornász ismerőseim mind azt mondták, örüljek ha sokáig négykézlábal, annál erősebbek lesznek a hátizmai.
Szerintem legyetek türelemmel és közös megegyezéssel ne adjatok semmi lustító :) mankót neki, csinálja csak saját erőből, bátorságból, kiváncsiságból - egyszercsak menni fog.
Pénteken írtam ki a kérdést, és szpmbaton délután 5-kor elindult a kislányom. azóta meg sem áll :-)
Igaz, hogy csak a szabadben megy, lakásban ne,. Ha feljövünk akkor a bejárati ajtóban már leül és úgy mászik be :-D
Gratulálok! :)
Épp akartam írni, hogy én a kisfiamnak egy papírzsepit adtam a kezébe, azzal rohangált napokig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!