Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mennyit felejthetett el a...

Mennyit felejthetett el a lovam a tanultakból?

Figyelt kérdés

A lovam 3 éves volt amikor elkezdtük belovagolni, nagyon tanulékony volt, de iszonyatosan gyenge idegrendszerű, ha gondolt egyet megijedt a saját árnyékától, de volt, hogy egy rossz mozdulata nem volt. Aztán el kellett vinnem 2 évre, egyéb okok miatt, egész nap csak legelt, semmi dolga nem volt. Most jött haza újra, nem tudom, hogy mennyire emlékezhet a tanultakra ebben kérnék segítséget. A helyét megismerte, teljesen visszaállt a régi rendszerére, semmi probléma nincs vele.

Mennyire emlékezhet még a dolgokra? Vagy mindent elölről kell kezdenem vele? Köszönöm a segítséget előre is!

2013. aug. 2. 13:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Minden ló önálló személyiség, de én már nem egy történetet hallottam más lovasoktól (személyes tapasztalatom nincs), amely szerint a ló akár 3 év kihagyás után is tökéletesen emlékezett mindenre. Szerintem ha -- amint írod -- megismerte a helyét és teljesen visszaállt a régi rendszerére, akkor egyáltalán nem reménytelen a dolog. Főleg, ha azt írod, hogy tanulékony, intelligens lóról van szó.
2013. aug. 2. 13:38
 2/5 anonim ***** válasza:
Fokozatosan kell munkába venni és terhelni, ha akkor intenzív élmények érték és helyesen, jól elraktározódott benne, megfelelően dolgozott, nem lesz vele gond, bár az első bő egy hétben számíts durvább hisztikre is, munkaiszony címén. :)
2013. aug. 2. 20:40
 3/5 x) ***** válasza:
Alapvetően a legtöbb lónak nagyon jó a memóriája. Csak fel kell eleveníteni a tudást szépen fokozatosan. Tulajdonképpen kicsit kezdj vele elölről mindent, az első alkalommal még engedd, hogy szokja a nyerget, zablát meg a súlyt a hátán. Aztán fokozatosan visszaszoktatni a munkához. Mint amikor belovagolunk egy csikót, csak ez sokkal gyorsabban megy, hiszen a ló már egyszer megtanult mindent.
2013. aug. 2. 21:37
 4/5 anonim ***** válasza:

Annyi biztos, hogy a kondícióját 2 év alatt már rég elvesztette, így mindenképp az elejéről kell újrakezdeni a dolgokat, ha nem szeretnéd fizikailag hirtelen túlterhelni (akár egy pici munka is túlterhelés lehet egy olyan lónak, amely 2 évig csak legelt).

A lovaknak elég jó a memóriájuk, valószínűleg ez lesz a kisebbik gond. Én a helyedben biztos, hogy elölről kezdenék mindent, maximum ha jól haladtok, akkor lehet gyorsabban haladni, mint annak idején. De arra mindig legyél tekintettel, hogy kondíciója nem lesz sem az embernek, sem a lónak egyik napról a másikra, azt apránként kell felépíteni.

2013. aug. 3. 11:40
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem akartam egyből 20 km-t lelovagolni, szigorúan csak néhány kört a karámba. :) Na akkor mától futószár :) Köszönöm mindenkinek.
2013. aug. 5. 07:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!