Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogy szoktassam a lovat...

Hogy szoktassam a lovat ahhoz, hogy egyedül legyen terepen?

Figyelt kérdés

A szóban foró lovat én lovagoktam be, gyönyörűen csinál nekem bármit, pályán nyakmadzaggal lovaglom, tiszteletben tart, sose próbált lerakni.

Rengetegszer voltam vele terepen régebben társaságban, különböző okokból több mint egy éve már nem.

Régen volt, hogy kivittem egyedül de csak kb 3 alkalommal mert mindig nagyon küzdelmes, idegességekkel meg nyerítésekkel teli volt, és úgy voltam vele, hogy nem éri meg.

Pályán egyébként 90%-ban egyedül dolgozok vele.

Szeretném újra terepre vinni, mert jelenleg nem használható a pálya, de a mozgás kéne, csak nem tudok más lovast szervezni magam mellé.

Voltam vele többször kint földről, de azokon a helyeken, ahol az ijesztő dolgok vannak úgy is hasonló állapotban volt.

Van bárkinek bármi bevált dolga ilyen esetekre, vagy csak bízzak benne, hogy idővel jobb lesz?

febr. 6. 18:06
 1/8 anonim ***** válasza:
86%

Off

Nem ajánlatos terepre menni egyedül, és nem csak a lo miatt,mert ha bármi történik, nincs kit értesíteni, ráadásul a lovat sincs aki megfogja, hogy ne szaladjon el, ha esetleg megijed

On

febr. 6. 19:19
 2/8 anonim ***** válasza:
82%
Sajnos ezzel én is egyet kell hogy értsék amit az előttem szóló írt. Nem ajánlatos egyedül terepre menni mert hamar meglehet a baj és tényleg nincs aki segítsen neked. Nem tud veled valaki elmenni akár biciklivel vagy autóval?
febr. 6. 19:23
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Lovat sehogy. Nem kutya az.
febr. 6. 21:25
 4/8 anonim ***** válasza:
38%

Na úgy érzem én leszek az ellenvélemény! Sajnos nem mindig van másoknal lehetőség terepre, de a lónak és lovasnak attól még szüksége van rá!

Én azt ajánlanám vidd ki sokat földről. Akár ha könnyebben kezhető kötőfékben de viheted kantárban is nyereg nélkül. Érzéktelenítsd ágakkal stb. Esetleg egy mezőn le is futószárazhatod hogy szokja.

Ha egyedül mész kobak, feltöltött telefon mindig legyen nálad!!

Remélem tudtam segíteni.:D

febr. 7. 13:33
 5/8 anonim ***** válasza:
44%

Előző vagyok

Még ötleteim:

Bent pályán érzékteleníthetnéd ágakkal ha van futószárazó hevedered arra is rakhatsz ágakat leveleket szokja hogy van rajta susognak és nem kell tőle félnie.

Ha van időd edzés után egy 10-20 percre kiviheted leléptetni.

febr. 7. 13:35
 6/8 A kérdező kommentje:

1,2: Tudom, hogy nem a legjobb dolog, de inkább megyek ki egyedül, mint, hogy se én ne lovagoljak, se a ló ne mozogjon.

Telefon mindig a zsebemben, pályán is, akkor is ha másokkal vagyok. Gondoltam rá, hogy airtaget vagy valami hasonló jeladót rakok a lóra, hogyha meglépne is meg lehessen egyszerűen találni.

Egyébként kobakban és gerincvédőben lovaglok csak.

4-es: köszi az ötleteket :D

febr. 7. 14:54
 7/8 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem meg pont, hogy földről kivinni baromi veszélyes. Pláne egy nem terep biztos ló esetében. Ha úgy megijed pl futószárazás közben valószínűleg még annyi esélyed se lesz megfogni mintha rajta ülnél, mert futószárastól együtt elvisz. Egy ijedt lovat nem igazán állít meg semmi sajnos.

A benti, pályán történő érzéktelenítést viszont javaslom én is, több mindennel lehet próbálkozni.

Viszont nálunk ijedős ló esetében terepen mindig csak az vált be ha egy terep biztos lóval ment. Ha utána vagy vele ment nem ijedezett annyit. Tudom, hogy mozgatni kell meg minden, de mégis ez lenne a legjobb megoldás valami lovast keríteni melléd- a ló szempontjából mindenképp. De nyilván te tudod, saját felelősséged, a kobak és gerincvédő természetesen hasznos hogy van, illetve megértem azt is, hogy mozgatni kell valahogy a lovat.

febr. 7. 16:55
 8/8 A kérdező kommentje:
Egyébként nem az a baj vele, hogy rezdülékeny, csak kutyás ház mellett komoly harc, hogy ne vágtábában száguldjunk el, és ha lovat lát (ami kb elkerülthetelen), akkor utána 20 mercig be nem áll a szája.
febr. 7. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!