Jó lovarda a pesti oldalon, vagy a környéken?
Sziasztok!
Már nagyon régiek az eddigi, ezen a fórumon található ajánlások, szeretnék aktuális infót szerezni.
Olyan lovardát keresek a főváros pesti oldalán, vagy a közeli agglomerációban, ahol elsősorban a lovak lelkiismeretesen vannak gondozva-tartva,jól bánnak velük és a tanulni vágyó mazsolákkal.
Ahol én először kezdtem, ott -amikor egyedül maradt mindenre az egyébként kiváló oktató-tulaj egy nagy rakás tanítvánnyal, melóval (egy darabig folyton cserélődtek majd elmaradtak az oktatótársak valamiért),- türelmetlenül kezdett oktatni, összevonta a csoportokat, egyszerre tízen vagy többen is voltunk pl.én a 4-5 óra után éppen csak a futószárról lekerült mazsola a már sebesen vágtázóval.A ló akit kaptam már nyugdíjas volt, de sokan voltunk, ezért beállította alám. Én ugye nem mertem tiltakozni, de minden lovas kerülte, mert szegény már idegben volt a macera miatt, harapott, csípett, rángatta a fejét, tiltakozott volna az egész ellen. Én meg totál kezdőként nyiván még pattogtam is néha a hátán. Szóval küzdöttünk, közben ott találtam magam másik kilenc már haladó lovas közt. A patanyomfigurákat életemben nem láttam még, de az oktató ordított velem, hogy feltartom a többieket, csináljam már, menjek gyorsabban, a kezem, a lábam, akengyel, anemtudom én mi, mérnemfordultammárbe, stb. Még egy pálcát is kaptam, pedig még a nyerget is alig engedtem el.Egy pár alkalom erejéig küzdöttem ahogy tudtam, de felnőtt emberként egyszer csak elegem lett ebből a stílusból, úgyhogy otthagytam.( Mivel én már felsőbb korosztály vagyok, nem a versenyeztethető fiatalabb és csak a magam örömére szeretnék megtanulni lovagolni, valószínűleg felesleges energiabefektetés meg nyűg voltam, vagy nem tudom.)
Azóta volt alkalmam megtapasztalni több alkalommal is néhány csodás 3 napos képzésen nyugodt, kedves, szeretettel tartott, szabadidomítással nevelt hucul és kunfakó lovakkal, türelmes oktatókkal, hogy is kellenne ennek kinéznie. Csakhogy ez vidéken van nagyon messze. Én Pesten szeretnék rendszeresen járni valahová, ahol legalább nagyvonalakban visszaköszön az elvárható hozzáállás. Nem tutujgatásra vágyom, de lekezelésre sem. Ahol ez rendben van, ott biztosan a lovakkal is jól bánnak. :)
Sajnos a vélemények olvasása nem segített, valaki szerint fantasztikus X hely, valaki szerint meg egyenesen borzasztó. De hátha most szerencsém lesz és egy friss ajánlás segít dönteni.
Köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!