Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit lehet tenni az ellen,...

Mit lehet tenni az ellen, hogy a ló lovaglás közben mindig lerántja a fejét?

Figyelt kérdés
Gyakran lerántja a ló a fejét lovaglás közben. Olív táblával van lovagolva.
2013. jún. 24. 10:22
 1/5 anonim ***** válasza:

(táblával?!)

Meg kell elől tartani, és sokkal intenzívebben hozzáhajtani, hogy aktivizálja a farát, maga alá lépjen, feladja a hátát, hátravigye a súlypontját. Ha el akar bújni a zabla elől, próbálj kicsit több szárat adni neki kezdetben (ne lötyögjön), és könnyű, puha kézzel, sok lovasérzéssel dolgozni vele. Ha felfelé is kapkodja a fejét, akkor egy martingált lehet rá tenni, hogy ne nyomjon orron, de ha jól értem, ilyen jellegű gond nincs.

2013. jún. 24. 10:30
 2/5 anonim ***** válasza:
97%

Meg kell tanulni lovagolni. :-)

A ló 99%-ban két ok miatt rántja le a fejét. Egyik, hogy durva a lovas keze és szabadulni akar tőle, a másik, hogy fáj a háta lovaglás közben és a tévhitekkel ellentétben legtöbbször ezt nem rossz nyereg okozza, hanem a lovas rossz ülése.

Előfordul olyan ok is (ez viszont az előzőekből következik) hogy a ló nincs egyensúlyban. Ahhoz viszont, hogy ez meglegyen neki, szintén lovas szükséges.

Vissza kell ülni futószárra egy kis ülésjavításra és meg kell nézni, mi okozza a durva lovaskezet - ebben edző, vagy egy gyakorlott lovas, aki a földről kontrollál - tud segíteni. Nem ördöngös dolog, de fontos, hogy megtanuld, lovad és magad érdekében is.

2013. jún. 24. 10:42
 3/5 x) ***** válasza:
Hát ja, kéne neki egy jó lovas... Viszont nem kéne hagyni, hogy lerántsa a fejét, mert rögzülni fog neki, hogy szabad és más alatt is csinálni fogja hisztiből.
2013. jún. 24. 13:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Akkor mi a helyzet, ha évekig, hétvégéken többször is lovagoltam egy pónit, akivel a rúgáson kívül semmi más baj nem volt, aztán egyszer csak mintha egy másik ló lett volna, vágtában is lent tartotta a fejét?? Én ugyanúgy lovagoltam,mint addig.
2013. jún. 24. 14:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Egyáltalán tudsz lovagolni ???ert akik tudnak erre a kérdésre mind tudják a választ. De nekem is ugyan az lenne amit Gabka 77 irt
2013. nov. 27. 06:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!