A lovaglás milyen izmokat mozgat meg? Segít a narancsbőr ellen?
Erősíti a: Comb, hát, alkari izmokat, de csak ha rendszeresen csinálod. Azt mondják egy 70 kg-os nő egy óra lépéssel 50 kalóriát éget el, és minél nagyobb a sebesség, annál jobban ég a zsír és annál jobban erősödik az izom. :)
Ezt én is megtapasztaltam, bár én sose voltam 70 kg-os! Szerintem ilyen heti 2 az csak arra jó hogy izomlázad legyen, ahhoz hogy valami hatása legyen, ahhoz napi rendszerességgel kell csinálod. És nem csak kis pálya lovaglások, hanem erős-intenzív terep, akadályok stb. :)
Amikor napi szinten lovagoltam 2-3 órát terepen, akkor látszott valami, javult az állóképességem, meg fogytam kicsit.
A futás, biciklizés jobb fogyáshoz (a narancsbőr is csak zsírfeleslegből adódik), de abból is kell napi 1-2 óra, heti 3-5 alkalom. Lovaglásból kicsit drága lenne. Aerobik mozgás a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!