A lovagláson kívül van olyan sport, amiben a férfiak és nők egymás ellen versenyeznek?
Szinkronkorcsolyában a csapatban lehetnek női és férfi korcsolyázok is. Plusz a kosárlabda egyik változatában (talán korfball a neve?) is vegyesen vannak nők és férfiak a csapatban.
Egyébként érdekes, hogy ma már szinte minden sport van nőknek is még a tippikus férfi sportok is mint pl. boksz, birkozás, síugrás stb. Viszont vannak olyan sportágak amik csak nőknek van ilyen pl. a szinkronúszás, RG, esztétikus gimnasztika.
Szerintem egyértelmű, hogy külön van női férfi verseny, nagyon nagy különbségek vannak eredményekben. Sok versenyre kell kvalifikáció ha ezt a férfi eredmények alapján szabnák meg akkor max. 1-2 női versenyző jutna ki nagyobb versenyekre. Erdemes pl. megnézni, hogy a londoni olimpián a legjobb női száz méteres futó eredménye hányadik helyre lett volna elég a férfi versenyben. Nem néztem meg, de szerintem még a legjobb 32-be sem jutott volna be. Plusz pl. tornában rém gagyi lenne nézni a nőket gyűrűn vagy egy pasit a gerendán.
Teniszben és asztaliteniszben van vegyes páros.
Ahogy szinkronúszásban és szinkronugrásban is, ha jól tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!