Ha két focicsapat játszik egymás ellen,2,50 es szorzó van a vendég győzelemre és a hazaira is, akkor miért fizet 3,10 es szorzót a fogadóiroda a döntetlenre?
Helló!
Ezen már én is filóztam. Én arra jutottam, hogy azért magasabb a szorzó a döntetlenre, mivel a focit gólra játsszák, hiszen miután elkezdődik a meccs, mindkét csapat arra hajt, hogy gólt rúgjon, nem pedig arra, hogy megvédje a döntetlent. Tehát a csapatok a győzelemre játszanak, nem pedig a döntetlenre. Ha az lenne, hogy X-re játszanának, akkor a mérkőzés elejétől fogva beállnának védekezni...
Viszont ha az egyik csapat gólt szerez, akkor a másik már nem a vezetésre fog hajtani elsőként, hanem az egyenlítésre, de a vezetéssel rendelkező csapat is ugyanúgy törekszik a gólra (általában).
Régen 2 pont járt a győzelemért, s észrevették (főként az olaszoknál), hogy a csapatok úgy játszanak, hogy a mérkőzés elején rúgnak egy gólt, utána pedig beállnak védekezni. Majd ezt kezdte átvenni a többi bajnokság is. Ennek a hatására emelték meg a győzelem értékét 3 pontra, így már nem volt értelme döntetlenre játszani, hiszen a győzelem felér(t) 3 döntetlennel.
Röviden összefoglalva: az odds azért magas döntetlenre, mert a csaptok a győzelemre játszanak, nem a döntetlenre. Ezt igazolják is az eredmények: sokkal kevesebb a döntetlen meccs, mint a győzelemmel végződő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!