Szerintetek így jó lenne?
Imádom a lovakat de lovam nincs.Anya fél a lovaktól,apa meg nem szereti őket.Tudják ,hogy 4 éves korom óta 1 paciról álmodozok.(Mindig szülinapomkor mikor el kellett fújni a gyertyát akkor pacit kívántam.=")4 éves koromtól 11 éves korom ig.)Anya azt ígérte ,hogy ballagásara kapok/kaphatok paci.Szeretném "megkönnyíteni" a dolgukat.Számolgattam kicsikét és odáig jutottam ,hogy a jelenlegi pénzem és ami még lesz az kb: 2020 000 Ft.
Mindig is háznál akartam tartani de beláttam ,hogy jobb lenne bértartásba.Kiszámoltam hogy az a pénz a pacira és a cuccára kijönne és azt én fizetném anyuék meg a bértartás.
Szerintetek jó ötlet?(NEM VAGYOK KEZDŐ LOVAS!)Vagy mit ajánlotok?Ja és a pacit nem ballagáskor(nyáron) hanem ősszel mikor "nagy le árazás van" akkor lenne véve.Szerintetek ez így beválna?Ja és elmennék a lovardába minden nyáron "dolgozni" és a nyári bértartás árát ledolgoznám.
Beválna?Vagy mit szóltok ehez?
12 vagyok :)Kifogok tartani!!Míg nem végezhetek diákmunkát(14 éves kortól)addig én is úgy gondoltam ,hogy bemegyek lovardába segíteni lovaglásért/oktatásért cserébe.8.-ba mikor már végezhetek diákmunkát akkor elmegyek a paci bértartását ledolgozni és a jövőbeli nyarakat is diákmunkával tölteném :)
Ha ti/te lennél az egyik szülőm akkor vennél nekem pacit? :)(Ezek alapján!) :D
A lónak legyen sütése (vagy chip), és arra érvényes útlevele, amiben benne vannak az oltásai - máskülönben lovarda nem fogja fogadni, mert bármilyen betegséget behurcolhat. Ha jól értem, 14 alatt vagy, hivatalosan nem dolgozhatsz akkor, 40-50 ezret tisztán egy hónapban nem fogsz keresni a lovardában szerintem, hacsak nem megengeded mellé, hogy lovagolják a lovad, az még -X összeg ugye, általában, de az ilyen egyezségekkel meg vigyázni kell.
A lovat megvenni mindig könnyebb, mint eltartani, ezzel számolj, mert most elhozod a lovat, felszerelést, mindent mondjuk 300 ezerből, de onnantól havi X ezer csak a tartása, mellé kell még oktatás (egy saját lónál ez fontos, mert könnyű félrenevelni, elrontani, főleg az elején), a lovat oltani kell, féreghajtózni, körmölni, szükség esetén patkolni...
Én télen is sokszor kint lovagoltam a nyitott pályán, bár volt fedeles, csak a legcudarabb időben mentem be, vagy volt, hogy kimentem terepre, fél órát idomítottam vele kint, aztán bóklásztunk az erdőben... Bokszos lovam van, így az nem fért bele, hogy egész télen álljon és nézzen ki a fejéből, mert én épp fázok, esik a hó, meg amúgy sincs kedvem elindulni se így... Szóval azért ha nem igazán vészes az idő, akkor megoldható az. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!