Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Nem megy a vágta (még futószár...

Nem megy a vágta (még futószáron), mit tegyek? Tanácsok?

Figyelt kérdés

Még kezdő lovas vagyok,de az ügetés,az irányítás már nagyon jól megy egyedül.Csak akkor vesznek fel futószárra,mikor vágtázunk.De a ló az elején mindig megugrik,ezért(mivel még kapaszkodok a nyeregbe)mindig nagyon belehúzom magamat a nyeregbe.Ezek után már nem is tudom magamat elengedni,feszült vagyok,merev.A ló,gondolom a feszültségem miatt,már nem is akar rendesen vágtázni,hanem rázza magát és ilyen nagyon gyors ügetésbe kezd,meg néha le is akar dobni.Szerintem ez az én hibám,hidz nem vagyok laza,de hát mit csináljak,ha egyszer nem akarok lerepülni?Az elején kéne ellazulnom,de azt meg nem tudom!Mit csinàljak,hogy ne féljek?És,hogy fogok így megtanulni vágtázni?Segítsetek légyszi,mert teljesen kétségbe vagyok esve!:( 12/L

(Heti kézszer járok lovagolni)

2013. jún. 7. 15:25
1 2
 11/14 anonim válasza:
Szinte ugyan ez az esetem csak nézz előre és gondolj arra te csak repülsz és nincs más én ezt csináltam 5 lovaglóedzésen át és a 6.-on egyedül mentem
2013. jún. 14. 21:34
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszi,kipróbálom!:D
2013. jún. 15. 22:08
 13/14 anonim ***** válasza:
Szia :) szóval: én is nagyon sokáig kiestem a ritmusból, és nem tudtam követni a ló mozgását, ezért teljesen megértem a problémádat :) mint már mondták előttem is: voltizsheveder! szőrén sokkal jobban tudsz követni, és sokkal jobban el tudsz lazulni. a másik: ne kapaszkodj! attól begörcsölsz, és darabos lesz a mozgásod, ezáltal kihozod a lovat is a ritmusból. szoríts térddel, viszont csípődet lazítsd el. ha nyeregben ülsz, szerintem próbáld meg kengyel nélkül. tudom, ez hülyén hangzik, mert akkor még jobban félsz hogy leesel, de hidd el, sokkal egyszerűbb kengyel nélkül megtanulni a vágtát. :) remélem segíthettem :)
2013. jún. 17. 21:32
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm előző!;) Igen,nagxon sokat segítettél!:D
2013. jún. 17. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!