Teljesen kezdő lovas nagy baj, ha pár alkalom után "mutatóban" vágtázik egy minimálist futószáron?
Magától senki ne "rugdossa" sehova a lovat első edzésen, főleg ha kezdő, és futószáras. Én tuti szedném is le a lóról, tisztázni a szabályokat.
Egyébként pedig lehet. Ha szeretné, első alkalommal is.
Van olyan lovarda, ahol úgy oktatnak, hogy első a lépés, utána a vágta, és a végén az ügetés. Hallottam már erről a módszerről.
Szerintem kipróbálni akárhanyadik edzésen ki lehet, ha nem fél az illető, és ő szeretné. Ha nem mondja, akkor meg az edző eldönti mikor jut el oda, és akkor.
Szerintem lehet, de lovastól függ. Ha szép az ülése, nem akar leesni lépésben is a lóról és ügetésben nem kap szívbajt, akkor pár alkalom után óra végén lehet kicsit vágtázni, hogy mégis milyen az. Ez pár vágtaugrás. Nem kell agyonrugni a lovat, a futószáraztató oktató ostorral beugratja. Ha a ló így nem tud beugrani, nincs értelme fentről rugdosni, helyes jeleket próbálva adni.
Kérdezd meg az edződ. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!