Itt mindenki oktatónál tanult lovagolni? Aki nem, miben érzi a hátrányát?
Én világéletemben oktatók és edzők kezei alatt lovagoltam, ami meghozta a gyümölcsét, bár akármilyen jó lehetsz, ha pénzes lovardába kerülsz, és látszik, hogy nincs sok pénzed. Ez az én tapasztalom. Most ott tartok, hogy leginkább terepre járunk barátnőmmel két körben a 4 lóval, mélyrelovaglás megy, át tudom lovagolni a lovakat a kezdők után (mert muszáj, attól jók a lovak, hogy ketten átlovagoljuk őket)és volt szerencsém profi lovakon ezt-azt megtanulni, és most lovagolok be egy lovat. Vezettem terepet, vittünk már ki kezdőket is. Ha megijed a ló vagy kirúg, észre sem veszem, olyan ülésbiztonságom van. :D
De! Nemrégen a lovastúra vezetői képesítéssel jelentkeztem egy helyre. Szép tanya, nevet nem írok. Úgy érzem, van tapasztalatom és érzékem hozzá. Ám elmentem erre a helyre, ahol első körben a legnyugodtabb lóval mentem ki, én voltam a 2. a sorban. A lovakat nem lovagolták be jól, a szájuk már érzéketlen, a finom segítségeket nem veszik és akkor engedelmeskednek, ha megvered, mert ezt tanulták (itt a lovastudás hiányát veréssel orvosolják). Na, felültem, kimentünk, a lovak tele voltak, ami nem baj,azt mondták, intenzív terepre járnak, az is oké. Hanem megmutatkoztak a kiképzés hiányosságai vágtában. Az a ló, amelyiken ültem, elvileg kezdők alá is jó, na most ez a ló szépen kitört a sorból vágtában és elvitt a fenébe. 1 km-ren át küzdöttem, és nem bírtam megfogni, körre vinni. Aztán lassított, mert már nem látta a többi lovat, akiket elhagyott, és ez mentette meg az életem. Ezután mondtam, hogy én itt nem oktatok, köszönöm szépen, nekem fontos az emberek és a lovak biztonsága, és ha én sem tudtam megfogni a lovat, egy kezdő?????????????
Erre kérdezte, hogy akkor én milyen helyen és lovakon lovagolok? Mondtam, hogy jó helyen, helyesen belovagolt lovakkal.
Elnézést, hogy hosszú lett és talán nem ide tartozik a fele, de a meglátásom, hogy kezdők alá megfelelő lovat adjanak, mert különben elveszik a kedvét az embernek, és ehhez jön a jó oktató, aki tisztában van a lovak és a lovasok tudásával. Azon a helyen ilyet nem láttam, az oktató lovagolni sem tud. No comment!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!