Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Felszerelés kérdések. (? )

Felszerelés kérdések. (? )

Figyelt kérdés

Szeged környékén élek,nincs lovam de a jövőben lessz.Pontosan nem tudom mikor...

Kérdéseim:

-Szeged környékén lehet e v melyik lovasboltba kék/színes kantárt kapni? Azért kérdezem mert nagyon megtetszett(ek) és ugye bár lónak netről nem rendelünk felszerelést...én meg Pestre lóval nem utazgatnék...

-Kék/Fehér nyereg van? (Szintén szeged és környékén...)

-Milyen "szükséges" felszerelés kell egy lónak?

Összeirtam eddig párat de nem tudom mit felejtettem ki ami nélkülözhetetlen.Kérem aki tud segítsen!Köszönöm! (Szidásokat hanyagoljuk...olyan válaszokat kérek melyek leirják kerek perec hogy:Xy ez nem szükséges helyette ezt ajánlom ...)

Sz val amiket eddig összeirtam:

Nyereg,Nyereg alátét,Kengyel,Kengyelszíj,Heveder,Kantár szárral,(Zabla),Kötőfék,Vezető szár,Patakaparó,Szörkefe,Szörvakaró gumi,Sörény és farok fésű.Eddig ennyire jutottam... Segítségeteket mégegyszer köszönöm!

2013. ápr. 27. 11:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a legfontosabb dolgokat összegyűjtögetted...esetleg futószár,ostor..ha be akarod melegíteni lovaglás előtt, meg persze a te felszereléseidről se feledkezz meg...kobak,lovaglónaci se árt,meg egy kesztyű se, mert nekem pl. a szár rendszeresen bőrkeményedést okozott...:D a szegedi boltokról meg nem tudok nyilatkozni bocsi:)
2013. ápr. 27. 12:01
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem baj így is segítettél! ;D Téllleg futószár...:D ostorom már van ugy mint l.naci,kesztyű és kobak.Már csak lovi pálca kell amit nemsokára veszek :D Köszi! ;D Azért még várok válaszokat! :)
2013. ápr. 27. 12:12
 3/9 anonim ***** válasza:

Hát, szegedi vagyok, és még nem láttam egyik boltban sem ilyet hogy színes kantár/nyereg. Esetleg, ha megkéred őket, hogy rendeljenek, akkor az oké, de az is ugyan olyan, mintha te rendelnéd. Amúgy, a színes nyerget nem javaslom, mert az váz nélküli lesz, és szétszedi a ló hátát. De ahogy gondolod :)

Még ne feledkezz el az elsősegély doboz és tartalmáról sem, + (bőrápoló), patazsír, vízlehúzó.

2013. ápr. 27. 12:44
 4/9 anonim ***** válasza:

En a szines kantart nem ajanlanam mert azok pvc anyagbol keszulnek es hosszutavon nem tul megbizhato.megtorik es elszakad.egyik baratnom hasznalt ilyet csak pirosba.szerintem nem veletlenul talaltak ki a bor felszereleseket.ajanlatos meg a tarlolodobozba egy kis dobozos betadine oldatot is tartani mert barmikor kellhet ha megserti magat.a patazsirhoz vettunk egy ecsetet azzal konnyu felvinni a labara.palcabol pedig ne rovidet vegyel mert nem fogod elerni a lo farat vele terepen.ez tapasztalat.

Amugy nem tudom honnan vetted hogy netrol nem rendelunk lonak.ugyanugy megvannak a meretek.a boltba is azt kerdezik es gondolom oda sem allitassz be a lovaddal..sokan rendelnek netrol.ha meglesz a paci le tudod venni a mereteit.mondjuk a nyerget is anlora vesszuk es nem a nyereghez a lovat.a nyeregnel is kulonbozo meretek vannak.akkor veddbmeg a lora valokat ha meglesz a lovad.remelem segitettem

2013. ápr. 27. 13:35
 5/9 anonim ***** válasza:

Kantárból, nyeregből maradj meg a bőrnél (fekete vagy barna) mert ezek időtállóak és sokkal elegánsabbak, mint a pvc és más mesterséges cuccok. Nyeregalátétből, fásliból, takaróból, fülvédőből, kötőfékből, vezetőszárból nyugodtan vegyél kéket.

[link] ez inkább távlovasbolt, itt vannak jobban színes cuccok, de ezek egyáltalán nem olcsóak.

2013. ápr. 27. 15:13
 6/9 anonim ***** válasza:
ez hülyeség, hogy netről nem veszünk a lónak cuccot, kb mindent onnan vettem. a nyereg az egyetlen, amit próbálni kell, azt érdemes használtan venni olyantól, akinél ki lehet próbálni, vagy vállal "visszafizetési garanciát". amúgy meg addig úgyse tudsz semmit venni, amíg nincs meg a lovad, max izzasztót, meg pucoló cuccot, mert még azt se tudod a feje cobos, vagy fullos!
2013. ápr. 28. 01:38
 7/9 anonim ***** válasza:

az egyetlen lehetőséged, hogy normális színes kantárod legyen, ami nem pvc és nem is festett bőr, az a csomózott anyag, csinálnak kantárt is, olyan színűt, amilyet te szeretnél:

[link]

2013. ápr. 28. 01:41
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!Mindenki segített nekem!Oké a szines nyeregben nem gondolkozok többet... :)

Kedves utolsó válaszoló!

Érdekelne hogy a link a mit küldtél ( [link] )

hogy onnan rendelni is lehet?És hogy ismered személyesen a készítőt vagy te is csak a neten akadtál az oldalra?Tapasztalatod van hogy megbízhatók e a termékek(ugy értem hogy nem szakadnak el vagy ilyesmi...?)Árakat mondaqni tudsz vagy v mi?

2013. ápr. 28. 11:27
 9/9 anonim ***** válasza:
Árakat tőle kérj, elkészíti amit megbeszéltek. Személyesen nem ismerem és nem is rendeltem tőle, de ismerek olyat, aki igen és meg volt elégedve. Egy fórumról "ismerem" a munkáit (paci.hu), ha nekem kéne ilyen kantár tuti vele csináltatnék, pedig foglalkozik ezzel még pár másik ember is.
2013. ápr. 28. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!