Apám kehes lovat akar venni. Ti megvennétek? Túl jó az ára gyanúsan olcsó, de ha mondom neki én vagyok a negatív, stb.
Attól függ, hogy mire akarod venni.
Lovagolni, akár csak hobbi szintre is ne vegyetek kehes lovat, mert egyre rosszabb lesz, az állatorvos pedig drága, pillanatokon belül behozza azt az árat, amiből mondjuk vesztek egy lovat kétszer annyiért.
De ha legelőre akarjátok társ lónak, azt lehet én is bevállalnám.
A kehes ló egyre rosszabb lesz, a végén összeesik alatta, mert nem kap levegőt, nagyon hamar eljut arra a pontra, ahol nyereg alatt már nem dolgoztatható, vagy max állandó gyógyszerek, és egyéb kezelések mellett... Nem lesz elég fokhagymázni, mondjuk úgy, és nagyon gyorsan vágón találja magát, ha nem tudjátok megfizetni - és nem 100 ezret fog elvinni.
Ugrómunkára soha nem lesz alkalmas, azt szögezzük le. Nyáron nem nagyon lehet "meghajtani" terepen se, mert hamar légszomja lesz, és köhög, ráadásul porban sem dolgozhat, tehát állandóan locsolni kéne a pályát (nem kehes lónak is, hogy ne legyen baja, de a kehesnél ha szárad a pálya, lóról le, és locsolod újra...).
Ne vegyetek kehes lovat. Csak rosszabb lesz, állandóan oda kell rá figyelni, takarmány sem lehet poros, meg tényleg egy pénznyelő. Drágák a gyógyszerek is, meg a doki is, ráadásul az sem mindegy, hogy mit kap, mert ha úgy van gyógyszerezve még vágóba sem lehet eladni.
Csóri ló tényleg csak arra jó, hogy a legelőn álljon.
Nincs olyan lovas a környéken, akinek volt kehes lova? Talán ha elmagyarázná apádnak, hogy ez mivel jár anyagilag, meg hát lelkileg is, akkor talán észhez tér.
Először a kérdésedre válaszolnék: kehes lovat ne!!!
Másodszor bocsi, nincs közöm hozzá, de eléggé megdöbbentett a hangnem, ahogy apukádról írtál. Hülyeség, amit akar, ez oké, de úgy tűnik, neki van pénze, neked nincs, ergo ő tart el téged is meg a jövendő lovadat is. Kicsit több tisztelet kéne.....
Egyrészt az ő pénze.. :')
Másrészt csak te gondolod hogy kehes vagy tényleg az?
Hát először is úgy gondolom rendezzétek apukáddal ezt a nézeteltérést.
Tény és való, hogy kehes lovat bevállalni óriási felelősség, bár van rá esély hogy rendbe jön, ha megfelelően van kezelve, de mindenféleképpen több odafigyelést igényel.
Jelenleg én is egy kehes lovat lovagolok, aki már másfél éve tünetmentes, és ugrik mint a bolha, semmi baja sincs :) Tehát ilyen is van, kapja a gyógyteát, vizezve van a széna, és ennyi :)
Próbáld meg még inkább meggyőzni apukád erről, mutass neki olyan lovat ami ilyen árkategória, kicsit drágább, de teljesen jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!