Mit gondoltok? Heréltessük ki?
Tapasztalatom szerint herélés után is próbálkozna, a csikónál is ha kanca lesz. Ha a csikó csödi lesz, na akkor lesznek nagy gondok, akkor mindenképp külön kéne tartani őket!
Elég nagy gond, amit írtál, h a kanca nélkül teljesen bedilizik, ezért én úgy gondolom, már most érdemes lenne külön választani őket (ha születik egy csikó akkor meg pláne). Ha sokáig ilyen állapotban marad, és nem bírtok vele, akkor vagy heréltessétek, vagy (amit én inkább javasolnék), hívjatok egy edzőt 1-2 alkalomra, és akkor ő pontosan meg tudja mondani, miből ered a gond és hogy mit tehetnétek.
Ha pedig már itt tartunk, ajánlom a földről való munkát végezni napi szinten. Itt a lényeg az, hogy legyél határozott, következetes. Ha jól csinálja a ló az adott feladatot, dicsérd meg de jó látványosan és eltúlozva. Ha rosszul csinálja, ne hagyd abba, ne üsd meg, csap még határozottabban és erőteljesebben csináld, és figyelj arra, hogy úgy add a a segítségeket, hogy ne lehessen félreérteni, mert az is lehet, hogy azért nem csinálja meg a ló, mert nem érti, h mit akarsz tőle.
Rem vmit tudtam segíteni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!