A hobby lovaglásban mi a jó?
Én ezt sose értettem... Oké néha jó terepre kijárni nyáron, 1-2x, de azért lovat nem éri meg tartani télen- nyáron. Ha az edzéseknek meg nincs komolyabb értelme, nincs célja pl. egy összeszedettség elérése vagy bármi akkor minek lovagolnak az emberek körbe körbe?
Én versenyző vagyok, nagyon élvezem a lovakkal való munkát, de semmi értelmét nem találom, annak hogy cél nélkül lovagoljak. Vagy egy hobby lovasnak mik a céljai? Minek tart azért el télen nyáron egy lovat hogy havonta 1x ráüljön, nézegesse, fizesse érte a bértatrást.
És most NEM azokról a hobby lovasokról beszélek, akik edzésekre járnak, tanulnak, fejlődnek hanem akik tényleg csak évi 2x dolgoznak terepen a lóval.
Nem provokativ jelleggel kérdezem, tényleg érdekel, mert én rég abba hagytam volna már a lovaglást ha nem lennének vele konkrét céljaim.
Bizalom kérdésben semmi gond nincs a lovaimmal, millitaryban is versenyzek és én is simán ellovagolom őket nyakmadzaggal és anélkül is, csak testsúly segétséggel.
Még se látom értelmét a hobby lovaglásnak. Télen is kimész 4x hetente terepre? Azért azt kétlem :) És nem 2 lovunk van, nekem van 2 amivel dolgozok és az enyém, összesen 8 van, a többi (ami öreg, beteg) az kint van egy hatalmas legelőn, (éjszakára boxban) és ott tartjuk őket, lovagolva már nincsenek, mert alkalmatlaok rá. Szóval nem adjuk el őket, de rendesen lovagolni nincs értelme őket, mert nem lehet velük elérni semmit.
Először is. Ki a hobbi lovas szerinted ?
Én hobbi lovas vagyok. Évi 2-3 verseny nyáron, időjárástól függetlenül minden évszakban lovagolok (ált. terepen egyedül vagy a barátaimmal), sokszor segítek a lovak körül, szabadidomításban próbálkozunk. Heti 4-5 ször kinn vagyok a lovastanyán. Nálam ez a hobbi lovas.
És télen miért nem lehet ugyanúgy lovagolni,mint nyáron ? (nem fedelesben persze, hanem terepen)
előző voltam
"lovagolni nincs értelme őket, mert nem lehet velük elérni semmit"
ezzel mindent elárultál, te nem lovagolni akarsz, te eredményeket akarsz, a lovakra pedig az eredmények elérésének tárgyaként tekintesz, és ha ezek után azt mondod, szereted őket, saját magadnak is hazudsz. nem értem, miért tagadod még mindig... képzeld, talán nem hülyeség csak "néha" terepre menni a lóval... átélted te már azt, hogy csak mentek kettesben a lovaddal, érzed a rezdüléseit, a mozdulatait, nézed, hogy mozog a füle, énekelsz neki, és csak ketten vagytok? mert EZ a szeretet. nem az ami te mondasz. az max felszínes büszkeség egy jó ló felett, de nem szeretet. minden szavadból süt, ebből nem fogod tudni kimagyarázni magad. és igen, van abban szép, hogy mész a lóval, "hülyén" csak előre, nem az akadálynak, vagy valaminek, és együtt, harmóniában mozogtok. mert élvezed, mert jó lovagolni. nem pedig elmondani, hogy na ezt is tudom, meg azt is tudom, meg megint megnyertem egy versenyt. nem tagadom, kell sok tudás a versenyzéshez... de én lelketlenül nem tudnék felülni a lóra. mert szerintem meg kell ismerni a lovat mint élőlényt, mielőtt ráülsz. ültem én már olyan lovon, akivel (igen, akivel, és nem amivel, mert ők személyiségek, nem sablonos tárgyak) nem kedveltük egymást, bénázássorozat lett a következménye, míg azzal, akivel szerettük egymást határozottan élvezet volt még csak körbe-körbe lépegetni is a pályán. lehet, hogy én vagyok a hülye, de nekem ez a lovaglás, amikor a ló szeretetéért ülsz a nyeregbe, nem pedig a fényesen csillogó kupáért, az eredményekért, a dicsekedni vágyásért.
Igen, télen is ugyanannyiszor megyek ki lovagolni, mint nyáron, és akkor is mindig terepre megyek. A ló nem porcelánbaba, tud vigyázni magára, hogy ne essen/csússzon el, és télen is ugyanúgy igényli a mozgást.
De ez egy meddő vita: sose fogjuk tudni meggyőzni egymást, ráadásul én nem is akarlak, én képes vagyok elfogadni, hogy valakinek fontos a versenyzés is, ám nem egy olyan versenyzőt ismerek, aki magasról lenézi a hobbilovasokat.
Öreg, beteg lovakat mindek lovagoljak :D, jól el vannak látva, minden nap pucolva, futószárazva, de amelyik nem alkalmas munkára azt minek erőltessem :D Csak a lóba tennék kárt :)
És kételem, hogy a szakadó esőbe (ami pl. mostanában jellemző) minden nap kijártok terepre :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!