Ennek a kengyelnek mi az értelme?
Szerintem sokkal veszélyesebb, nem? Nem tud kicsúszni a lába, ráadásul még a hátsó szíj is megakadályozná ezt. Fóleg, még azért is hülyeség szerintem, mert nehezebb a segítségeket adni, nem? (pl. díjlovasnyeregben) Még soha nem láttam ilyet!
:D
Hát ez valami gusztustalan. Én úgy nézem, hogy a hátsó szíj lenyílik ha beakad a lovas lába, mert hát fő a biztonság - de akkor meg minek van hátsó szíj meg talp-alátámasztás? Hogy az üléssel mi történik annak hatására, hogy nem a talppárnák tartják a súlyt és nem tud lesüllyedni a sarok, hát azt elképzelni sem tudom.
úristen.. xdd
őő szerintem a lovas p*csáknak kényelem..:')
Találtam egy képet arról, hogy elviekben hogyan működik:
Nem ironizáltam! :)
Nem vagy gyógypedagógus, de el tudok képzelni olyan helyzetet, hogy esetleg a lovasnak szüksége lehet egy ilyen kengyelre. Már nagyon régen olvastam egy cikket egy olyan lovasról, aki deréktól lefelé lebénult, de azért valahogy hozzáerősítették a nyereghez és a speciálisan képzett lovával egész jól tudott lovagolni (pl. a dámanyeregben ülőknek is "hiányzik" az egyik oldali láb, pálcával helyettesítik).
Őt nem találtam meg, de ez a lovas is mellkastól lefelé béna. Azt írja: "A western stílushoz járó nagy kengyeleket a lovaglás kezdetekor segítőim odacsatolják a hevederhez, s lábam hátrafelé kicsúszását is egy szíj akadályozza meg." Bár ez nem olyan, mint a linkelt kengyel, de a talp alátámasztására neki is szüksége van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!